Здравословни храни, които имат високо съдържание на магнезий

1 - Вашето тяло се нуждае от магнезий

Стив Уисбауер / Гети изображения

Магнезият е основен минерал , необходим за толкова много неща, включително мускулна и нервна функция (включително сърдечния мускул), производство на енергия, здравословна кръвна захар и костно здраве. От особен интерес за тези от нас със стресиращи работни места или трудности при спане, магнезият също се смята, че подобрява кръвното налягане, нивата на стрес и качеството на съня.

Мъжете се нуждаят от около 400 милиграма на ден, а жените се нуждаят от около 300 милиграма на ден, но според проучванията повечето хора консумират по-малко от препоръчаните суми.

Можете да увеличите приема на магнезий, като приемате хранителни добавки или ядете обогатени зърнени храни, но преминете през слайдшоуто, за да откриете любимите ни храни, които са естествено високи в магнезий

2 - Гръцки скуош

Чарлз Айлъндър / Гети изображения

Acorn squash е най-известен със съдържанието на витамин А, но също така е добър източник на минерали като магнезий, калий и калций. Всъщност, една чаша кубчета от жълъди са с 88 милиграма калий.

3 - Бадеми

Филип Дезнерк / Гети изображения

Бадемите са отличен източник на минерали, включително магнезий. Една порция от 23 бадеми има 77 милиграма магнезий. Също така е добър източник на повечето витамини от В-комплекс, витамин Е и здравословни мононенаситени мазнини.

4 - Артишок

Westend61 / Гети изображения

Артишокът е с ниско съдържание на калории и високо хранене, включително магнезий. Един среден артишок има 77 милиграма магнезий, заедно с много витамини от фибри, калий и В-комплекс.

5 - Авокадо

Максимилиан фонд ООД / Гети изображения

Авокадото е най-известно, че е богат източник на мононенаситени мастни киселини, подобно на зехтин. Но те също са добър източник на няколко витамини и минерали. Едно авокадо има около 60 милиграма магнезий, плюс много калий, витамини от В-комплекс, витамин К и фибри.

6 - Цвекло и цвекло зелени

Дейвид Марсдън / Гети изображения

Не изхвърляйте върховете, когато купувате пресни цвекло. Зелените са богати на много витамини и минерали, включително витамини А и С, желязо, калций и магнезий. Една чаша варени зелени цвекло има около 100 милиграма магнезий. Цвеклото не е лош източник или с около 20 милиграма на чаша.

7 - Черно боб

Кийсуке Фудживара / Гети изображения

Черните бобчета са най-известни със съдържанието на влакна, но те също са пълни с витамини и минерали. Една чаша варени черни бобчета има 120 милиграма магнезий, заедно с много желязо, калий, калций и няколко витамини от вида B-комплекс.

8 - Бразилски орехи

Източник на изображения / Гети изображения

Бразилските орехи са богати на магнезий - една порция от шест ядки има 107 милиграма. Същата сервира също много мононенаситени мазнини и много селен, който действа като антиоксидант, който предпазва клетките в тялото ви.

9 - Кафяв ориз

бял цвят / Гети изображения

Кафявият ориз е добър източник на витамини от В-комплекс и няколко минерала, включително 84 милиграма магнезий на чаша варен ориз. Също така е добър източник на фибри, цинк и калий.

10 - Кашу

Том Кокрем / Гети изображения

Кашуците са още една гайка, богата на магнезий. Една унция кашу има 83 милиграма магнезий, плюс добро количество желязо, калий, цинк, витамин К и няколко витамини от комплекс В-комплекс.

11 - Едамаме

MIXA / Гети изображения

Едамаме е млада соя, приготвена и сервирана в шушулката. Те са отличен източник на магнезий и други хранителни вещества. Една чаша едамам има 99 милиграма магнезий, заедно с много калций, желязо, калий и фибри.

12 - Лима Фасул

Холи Харис / Гети изображения

Лима фасул е вкусен източник на магнезий и други хранителни вещества. Една чаша варени лимонови бонбони има 81 милиграма магнезий. Също така има много желязо, калий, фибри, повечето витамини от вида B-комплекс и протеини.

13 - Грах

лакаоза / Гети изображения

Грахът не е включен в много списъци със здравословни храни, което е жалко, защото те са доста добри за вас. Една чаша варен грах има 62 милиграма магнезий, заедно с много желязо, калий, цинк, витамини от вида B-комплекс и витамин А.

14 - Картофи

Хранителна колекция RF / Гети изображения

Един голям печен картоф с непокътнатата кожа (около 4 сантиметра в диаметър) има 84 милиграма магнезий. Също така има много калий и е добър източник на витамин С, повечето витамини от групата В и желязо.

15 - Тиквени семена

Леу Робъртсън / Гети изображения

Тиквените семена правят здравословна и вкусна закуска. Една унция тиквени семки има 156 милиграма магнезий, заедно с витамини от В-комплекс, калий, желязо и омега-3 мастни киселини.

16 - Quinoa

Деби Смирноф / Гети изображения

Quinoa е просто отлично пълноценно зърно, богато на хранителни вещества. Една чаша киноа има 118 милиграма магнезий, заедно с много протеини, калий, фибри, витамини от В-комплекс и здрави полиненаситени мазнини.

17 - Спанак

Сменемхам / Гети изображения

Спанакът е пълен с всички видове минерали, включително магнезий. Една чаша суров спанак има 24 милиграма магнезий - което не е лошо - но варен спанак има 157 милиграма магнезий. Спанакът също има много калций, калий, цинк, желязо и много витамини А и К.

18 - Швейцарски Шард

Карлос Гауронски / Гети изображения

Швейцарската палма е богата на повечето диетични минерали. Една чаша варено швейцарско дърво има 150 милиграма магнезий, както и много калций, желязо и калий. Шард е също добър източник на фибри и витамин С и отличен източник на витамини А и К.

Източници:

Национални здравни институти, Службата за хранителни добавки, "Магнезиев факт за здравни специалисти".

Министерство на земеделието, Министерство на земеделието, Национална база данни за хранителните вещества за стандартно референтно издание 28.