Как можеш да тренираш за състезание от 10 килограма?

Разстоянието от 10 килограма е много популярно за местните състезания, забавни писти и благотворителни писти. За да разберете колко е далеч, ще трябва да започнете да мислите на километри, както и на мили. Дължината от 10 километра е 10 километра, което е равно на 6,2 мили. Това е двойно по-голямо от 5K, което е 5 километра или 3.1 мили.

Един километър е 0,62 мили, а 1,6 километра.

Може да се наложи да направите някои умствени математика, когато видите маркерите за разстояние по време на състезание от 10 килограма.

Най-бързите състезатели ще завършат с 10K за 30-40 минути. Повечето хора ще се почувстват добре за завършването им в рамките на 45 минути до един час. Като начинаещ, трябва да се концентрирате върху пълното обучение за разстоянието и да стигнете до финалната линия с добра форма. Във вашите бъдещи 10K състезания можете да се опитате да победите личните си най-доброто за разстоянието.

Трябва ли начинаещите да играят 5K или 10K?

Ако никога не сте провеждали състезание преди това, състезанието от 5 килограма е добро представяне на състезанията за начинаещи за начинаещи. Ако смятате, че не сте готови за 10K и се интересувате от бягане или бягане / ходене на 5K, използвайте безплатна 5K програма за обучение, която да се подготвите.

10K графики за начинаещи за начинаещи

Ако сте готови да скочите право в разстоянието 10K, тук са някои безплатни 10K програми за начинаещи за начинаещи. Имайте предвид, че новите бегачи обикновено се нуждаят от поне осем седмици, за да достигнат разстоянието от 10 километра и трябва да са склонни да работят поне три пъти седмично.

Изберете това, което е най-добро за вас, въз основа на Вашето настоящо фитнес ниво и колко време трябва да тренирате.

10K Advanced Schedules

Ако сте по-опитен кандидат и търсите по-предизвикателен график, опитайте една от тези програми.

Намиране на 10K и състезания

Разстоянието от 10 километра е популярно разстояние за състезания по пътищата, така че трябва да можете да намерите локални 10 к.с. Също така ще намерите разстоянието до 10 километра, което се предлага в комбинация с маратони и полумаратони. Регистрирането на 10K може да ви запознае с традициите и възбудата на тези състезания и да ви помогне да преодолеете общи страхове за състезания .

Денят на състезанието ще бъде различен от обичайните ви тренировки. Не забравяйте да проучите всички инструкции за състезанието, предоставени от организатора. Съвети за първите 10K включва запознаване с неща като раса, лигавници, водни спирки и друга логистика.

Не очаквайте да завладеете първо място като цяло и просто използвайте първото си състезание, за да настроите новото лично най-добро.