Подути пръсти и пръсти след бягане

"Пръстите ми изглеждат като колбаси след дълъг ход. Защо се случва това и какво мога да направя?"

Обикновено за бегачите се появяват подути пръсти и пръсти след дълъг ход, особено при тихо време . Една от причините за подуване на пръстите и краката след бягане е електролитен дисбаланс. Солта в кръвта трябва да се поддържа в равновесие, за да се предотврати подуване на тъканите ви.

Така че, ако загубите прекалено много сол (чрез пот) или имате прекалено много сол в диетата си, може да забележите подуване на крайниците първо. За да предотвратите подуване на пръстите и пръстите на краката, трябва да сте сигурни, че заменяте натрий, който губите чрез пот, като пиете спортни напитки, консумирате спортно хранене, като гелове, правете солена изстрел или ядете солени леки закуски, писти.

Не пийте прекалено много вода

В редки случаи, екстремното подуване на ръцете и краката по време на маратон или продължително шофиране може да е признак на хипонатремия , която може да се дължи на изпиване на прекомерни количества вода, което води до ниска концентрация на натрий в кръвта. Други признаци на хипонатремия са гадене и повръщане. Хидратирането правилно с вода (4 до 6 унции на всеки 20 минути) по време на писти и консумиране на спортни напитки по време на дълги писти са ключът към поддържане на електролитния баланс.

Други обяснения за подути пръсти и пръсти

Друго обяснение е, че кръвният ви поток се увеличава докато бягате, но част от излишната течност може да се натрупа в ръцете и краката ви и след това трябва да се движи срещу гравитацията.

Ако сте забелязали подути пръсти или пръсти по време на или след вашите писти, може да искате да махнете пръстените си, да разхлабите часовника си и да се уверите, че обувките ви не са прекалено стегнати, преди да започнете да бягате. Обикновено люлееш ръцете си в кръгове по време на вашите писти и разтягаш пръстите си, а след това правиш юмруци няколко пъти, за да получиш кръвта, може да помогне.

Ако забелязвате, че пръстите на краката Ви винаги са много подути, след като тече, обувките ви може да са твърде стегнати. Уверете се, че носите обувки, които са поне с половин размер по-големи от размера на уличната ви обувка.

Ако сте изключили горните причини за подутите пръсти или пръсти на краката, консултирайте се с вашия медицински специалист, за да определите други възможни обяснения.

Източник: "Колко вода е твърде много вода?" Американски съвет за упражнения,