Данни за храненето на тонизиращата вода

Тонизиращи калории и ползи за здравето

Тоничната вода е здрава ли? Звучи така, както би трябвало да е, защото в него има " вода ". Но този популярен миксер е натоварен с 124 калории на бутилка. Разберете какво има в тоничната вода, която го прави по-малко здравословна от пенливата вода или минералната вода.

Тонизиращи факти и калории

Данни за храненето на тонизиращата вода
Сервизен размер 12 ет. унция. (355 mL)
На порция % Дневна стойност *
Калории 130
Калории от мазнини 0
Общо мазнини 0g 0%
Наситена мазнина 0 g 0%
Полиненаситена мазнина 0 g
Мононенаситена мазнина 0 g
Холестерол 0 mg 0%
Натрий 55 mg 2%
Калиев 0 mg 0%
Въглехидрати 33гр 11%
Диетични фибри 0g 0%
Захар 32g
Протеин 0 g
* Въз основа на диета с 2000 калории

Тонизиращата вода има горчив вкус, който идва от хинин. Хининът е естествено вещество, открито в кората на перуанското дърво на кинхона, високо в планините Андите. Всички марки за тонизирана вода съдържат хинин, но сумата може да варира от марка до марка. Повечето марки също съдържат естествени или изкуствени вкусове от плодове или билки, за да овладеят горчивината.

Причината, поради която тоничната вода е с относително високо съдържание на калории (в сравнение с безкалорична пенлива вода или клуб сода) е, че съдържа подсладител в някаква форма. Някои марки съдържат фруктозен сироп от царевица, докато други марки включват захар от захарна тръстика или просто захар в съставките. Когато добавите алкохолна съставка , като джин, за да направите джин и тоничен коктейл, броят на калориите може да се увеличи до 200 калории или повече на порция.

Тонизиращата вода също може да бъде източник на натрий, в зависимост от сорта, който купувате, и количеството, което пиете. Тонизиращата вода на марката Seagram, например, осигурява 20 милиграма натрий на порция; Schweppes марка тонизирана вода осигурява 55 милиграма натрий на порция.

Така че е диета тонизирана вода по-добре? Не всички марки правят диетична версия на популярния миксер. Но вие ще елиминирате калориите, ако можете да намерите и използвате диетата разнообразие. Диетичните напитки не съдържат захар. Но може да консумирате повече натрий. Schweppes Diet Tonic Water, например, съдържа 105 милиграма натрий, почти два пъти повече от обикновената версия.

Ползи за здравето на тонизираната вода

Quinine, основна съставка в тоничната вода, може да се използва за лечение на малария. Веществото е одобрено от FDA в специфични дози за лечение на заболяването. Но количеството на хинина в тоничната вода е по-малко от това, което обикновено се предписва за медицински цели.

Някои потребители също се опитаха да използват хинин за крампи на краката. Но FDA предупреди, че тази употреба извън етикета не се препоръчва и може да причини вреда.

И накрая, някои пиячи могат да използват тонична вода за облекчаване на стреса. Тонизиращата вода често се комбинира с джин, за да се направи популярният джин и тоничен коктейл. Докато пиете алкохол умерено, може да сте безопасни, пиенето прекалено много или твърде често може да причини вреда.

Алтернативи на тонизиращата вода

Ако се насладите на тонизирана вода или на смесител, може да опитате една от тези водни алтернативи, за да намалите калориите, натрий и добавена захар.

Независимо дали използвате тонизирана вода или пенлива вода, ще искате да поддържате бутилираната Ви вода плътно затворена и охладена, така че да се поддържа карбонацията и винаги да е готова за вашата студена напитка.

Направете своя собствена тоник вода

Знаете ли, че можете да направите своя собствена тонизирана вода? Можеш. Опитайте да експериментирате с различни билки и аромати с домашна тонизираща вода Pinch and Swirl. Тонизиращата вода, която правите у дома, може или не може да бъде по-ниска от калориите от търговските марки, но можете поне да контролирате съставките, за да създадете напитка, която да отговаря на вашите лични вкусове. И след като имате вашата домашна версия, можете да я използвате, за да направите коктейл или да съчетаете безалкохолна напитка с тонизирана вода.

> Източници:

> Американската администрация по храните и лекарствата. Сериозни рискове, свързани с употребата на хинин за предотвратяване или лечение на нощни крампи на краката, септември 2012 г.