Предимствата на охлаждане след упражнение

Разберете защо охлаждането е важно за здраво тяло

Охлаждането е съществена част от вашата тренировка. Охлаждането може да продължи 3-10 минути и включва прости или леки вариации на движенията, които сте направили по време на тренировката. Целта на охлаждането след тренировка е да позволите на сърдечната честота и дишането да се върнат към нормалното, да намалят болката в ставите или мускулите и да насърчат отпускането.

Важни предимства при охлаждане

Може да се изкушите да прескочите тренировката след тренировка, но има няколко причини, поради които охлаждането е важно.

Как да направим охлаждане

Начинът, по който се охлаждате често зависи от вида на упражнението, което сте направили по време на тренировката. Повечето охлаждания продължават 3-10 минути и включват по-бавни, нежни движения и стречинг упражнения .

Например, за да се охладите след джогинг, можете да направите оживена разходка за 2-3 минути, след това постепенно да стесните темпото си на разходка.

В края на ходенето си можете да правите стоящи участъци, за да увеличите обхвата на движение в мускулите на краката, които току-що работехте. След това най-накрая завършете вашето охлаждане със седалищни участъци, за да подобрите гъвкавостта в цялото тяло и да стимулирате релаксацията.

Ако вашата тренировка включва по- силен тренировка , вашето охлаждане може да включва цялостни протези на тялото, за да увеличите обхвата на движение в ставите, които току-що работехте. Ще бъдете особено внимателни, за да разтегнете ставите, които току-що работехте. Така че, ако сте направили бицепс и трицепс укрепване упражнения, вашите охлаждане може да включва bicep и triceps участък.

Също така е полезно да включите упражнения за релаксация в хладно. Това може да включва няколко минути дълбоко дишане или йога стил. Тези упражнения на ум и тяло, заедно с нежни движения и разтягане ще ви помогнат да се възползвате от охлаждането и да поддържате тялото си здраво.