Бамбукът е по-добър плат за ходене?

Преместете се, полиестер, бамбукът идва като силен избор за фитнес. Вече прекарах бамбукови чаршафи и нощница от бамбук, за да спя по-хладно през нощта, но не бях мислил за бамбукови ризи за ходенето ми. Бамбукът има отлична способност за изпотяване на потта и допълнителни предимства, които много от високотехнологичните полиестерни платове може да липсват.

Бамбукът ви държи на сухо

Бамбуковият плат има функциите за управление на влагата, които получавам от полиестерни технологични тъкани като CoolMax. Той поглъща пот от тялото и бързо освобождава въздуха, охлажда и ви държи на сухо. В по-старите дни памукът е изписан като дишащ, но все пак се задържа на влага много по-дълго, така че скоро ще се заплитате в мрачна риза.

Меко чувство

Бамбукови тъкани се чувстват просто фантастични. Това е, което ме накара да направя бамбукови листове. Имам един килим полиестерни расови ризи, които се чувстват по-близо до плик, отколкото коприна. Вие никога не знаете какво ще получите с полиестер, трябва да го почувствате, преди да купите. Гладкото покритие на бамбуковото влакно се плъзга по кожата. Възможно е да имате по-малък риск от раздразнение .

Бамбукът ви държи както хладен, така и топъл

Подобно на полиестерна техническа тъкан, бамбукът е добър избор както през лятото, така и през зимата. Една бамбукова тъканна риза е добър основен слой за зимни дейности, за да отблъсне влагата, но все още да ви затопли.

През лятото той диша и ви държи на хладно и сухо място.

Няма проблем с полиестерна миризма - Възможно е антимикробно качество

Много полиестерни тъкани запазват миризмата дори след изпиране . Трябваше да хвърля много страхотна риза за тренировка, защото не можах да измъкна фънк. Бамбукът не виси върху миризмата, какъвто е полиестерът.

Тя се бръчи по-малко от памука. Също така е лесно да се пере.
Как да се излекува бамбук дрехи

Много производители твърдят, че техният бамбуков плат има антимикробни свойства, които ще предотвратят миризми. Това може и да не е вярно, защото повечето производствени процеси в бамбука премахват антимикробния фактор от бамбук-кун, който защитава растението. Федералната търговска комисия е отишла след производителите, които са направили това твърдение, когато тъканта им всъщност не е имала това качество. Ако направите това, производителят може да се прибави обратно в антимикробни фактори.

UV защита

Много производители на бамбукови тъкани претендират за висок фактор на UV защита. Това също е нещо, което самите влакна не произвеждат, производителят ще го добави обратно в тъканта. Това е отлично качество за намаляване на риска от рак на кожата. Ходещите може да не осъзнаят, че много ризи не осигуряват никаква защита, но кой поставя слънцезащитни продукти върху частите на тялото, които са под облеклото им?

Устойчивост и екологосъобразност

Ако предпочитате екологично чисти уреди за ходене , може да избягвате полиестерната тъкан, изработена от изкопаеми горива. Памукът обаче не е чудесна алтернатива за околната среда - той изисква огромно количество вода и химикали да се развиват и обработват.

Бамбукът може да се развие по-устойчиво. Ако някога сте го засадили в градината си, знаете колко бързо расте, как не се нуждае от поливане и как не можете да се отървете от нея, независимо колко искате. Повечето бамбукови тъкани се произвеждат чрез подобни процеси, за да се произвежда дървесна каша. Живеейки в район с хартиени мелници, мога да ви кажа, че това е един мъчителен процес. Но накрая, бамбукът вероятно е по-устойчиво влакно.

Разходка в TASC Performance Wear

Получих рецензия на Tasc Performance Streets V-Neck Shirt. Компанията tasc работи от две години, за да усъвършенства тъканта си, за да осигури високоефективните фактори, които активните хора искат.

Те са източник на бамбук от гора в Китай, сертифицирана от Съвета за стопанисване на горите и сертифицирана от Организацията за подобряване на биологичното земеделие и USDA. Те смесват бамбуковата вискоза с памук или вълна и завършват тъканта, за да осигурят UPF 50 + защита от слънце и анти-мирис.
Още: tasc Perfomance

Проверих ценообразуването и бях много доволна, че техните ризи струват не повече от полиестерни технологични ризи и бих могъл да ги взема от големите търговци на дребно. Всъщност, след като носех пробната риза през три крачки, поръчах друг от голям търговец на дребно на много ниска цена.

Това, което обичах за ризата, беше, че наистина се чувстваше хладно и сухо през горещи и потни дни. Носех го за 2-часова разходка, след което се отправих към уличното шоу "Street of Dreams", без да се променя, или чувствах необходимостта от промяна. Аз се скитах през луксозните домове, без да се чувствам като потна, миризлива бъркотия, което обикновено се чувствам след разходка. Тогава съпругът ми и аз отидохме да обядваме на открито вътрешен двор на температури над 85F. Той се потеше разкошно в ризата си от памук. Чувствах се хладен и сух в една и съща баскетболна риза. Проверявайки ямите след това, все още почти нямаше миризма.

Tasc има както мъжки, така и женски дизайни и стилове за лятото и зимата. Докато имам килер, напълнен със стари расови тениски в полиестерна техническа тъкан, вероятно ще добавим няколко смесени ризи в сместа. Хубаво е да има някои, които нямат лого, за да носят, когато не правя тренировка за разходки, като например за пазаруване, хранене и пътуване.

Оповестяване: Прегледните проби са предоставени от производителя. За повече информация, моля, вижте нашите етични правила.