Exerstriding vs. Nordic Walking Techniques

Различията в методите за ходене по фитнес полюс

Фитнес центровете за ходене могат да се използват, за да си осигурите по-добра тренировка при ходене, ангажиране на горната част на тялото, както и на бедрата и краката. Научете за двата основни техники, които се развиват и северните ходене, и какво ги прави различни един от друг.

И двете фитнес техники се различават от използването на походи за трекинг предимно за стабилност , както се прави при пешеходен туризъм или за хора, които използват полюсите за баланс и увереност в ходенето.

Вместо това, усилено и северно ходене се стремят да изгорят повече калории и да работят повече мускули.

Фитнес полюс техники за разходки

Изживяващата техника е разработена от Том Рутин от Exerstrider в САЩ. Технологията за северно ходене е разработена по-късно в Европа.

Това, което има две общи техники, е, че ходещият има два филиата за ходене по фитнес и засажда полюсите в противоположност на движението на краката им. Ходилото упражнява горната част на тялото и основните мускули в допълнение към мускулите на краката, като същевременно облекчава някои удари върху долната част на тялото.

Най-голямата разлика между техниката на екстрестриктора и техниката за скандинавско ходене е в удължаването на ръката, което води до разлики в начина на засаждане на полюсите, гръбнака и дизайна на полюсите.

Разлики в Exerstrider ходещи полюси срещу скандинавските ходещи полюси

Exerstrider стълбовете нямат ремъци или деми-ръкавици, докато стълбовете за северно ходене.

Ремъка или ръкавиците на стълбовете за скандинавско ходене позволяват на скандинавските разходки да освободят стълбовете в края на гърба и да хванат дръжките, докато се придвижват напред към предния ход.

Вместо това, дръжките на стълбовете имат голям огънат участък от хватката. Това прихващане влиза в игра с това как са проектирани да бъдат използвани, когато са засадени.

Много тренировъчни стълбове имат подобен дизайн, така че е възможно да се използва екстремизираща техника с тренировъчни стълбове. Не можете да използвате техниката за скандинавско ходене с трекинг стълбове, тъй като им липсва необходимата ръкавица или каишка.

Разлика в полюс растение / ръката люлка за Exerstriding срещу скандинавските ходене

При усъвършенстваната техника проходителят разширява полюса напред и го засажда, докато ръката е в позиция за ръкостискане. След това ходилото натиска полюса здраво, докато стъпва напред, като дръжка на помпата. Спуснатата долна част на ръкохватката позволява да се окаже натиск върху полюса по време на този ход на рамото. Проходилката винаги държи дръжката на дръжката.

Изживяваща техника

При скандинавските ходене полюсите непрекъснато се накланят назад, а полюсният завод се появява, когато ръката се наведе, а по-нежна съпротива се дава, докато стъпва напред. Ръката в крайна сметка освобождава полюса изцяло на гърба, като ръкавицата или каишката захващат захващането на ствола обратно в дланта, докато се придвижва напред.

Мускулна ангажираност

Рутлин вярва, че мускулестият ангажимент с преживяване е по-добър от позицията на рамото на гърба на техниката на скандинавските ходене. "Можете да постигнете същия резултат, като стоите с ръката си на плота (или дори когато сте седнали, като протягате ръката си над масата или бюрото си) и натискате надолу първо с лакът, наведен на 90 градуса, след което с изтеглена ръка в позицията за ръкостискане.

И в двете позиции първото нещо, което вероятно ще забележите, е как се свива трицепс мускул (на гърба на горните ръце). Докато натискате надолу с двете пози на ръцете си, обърнете внимание на интензивността на мускулните контракции в гръбначния, коремния, латисимус дорси и гръбначния мускул. "Рутин смята, че неговата техника води до по-голямо участие на големи мускули на ядрото и по- общо мускулни контракции.

В сравнение с ходенето без полюси, проучванията непрекъснато показват повишено калорийно изгаряне при използване на фитнес-ходещи полюси с техниката на скандинавските ходене и техниката на опиянение, както и използването на походи по подобен начин.

Избор на фитнес полюс разходка техника

Може да откриете, че една от техниките работи по-добре за вас от другата. Предимство на изкусителната техника е, че можете да го направите или с походи за трекинг, или със стълбове за северно ходене. Ако искате да притежавате само един комплект от полюси, можете да си купите чифт тренировъчни стълбове и след това да ги използвате за упражнения за фитнес и да ги използвате за стабилност, когато имате нужда от тях по следите. Междувременно ще ви трябват стълбове за северно ходене и те може да не работят добре, за да се използват само за стабилност.

> Източници:

> Pellegrini В, et al. Модели на механична енергия в скандинавската ходене: сравнения с конвенционалните ходене. Поход и поза . Януари 2017. Том 51, 234-238.

> Tschentscher М, et al. Ползи за здравето на скандинавските разходки. Американски вестник за превантивна медицина. Януари 2013 г., том 44, брой 1, 76 - 84.