Как да пия повече вода за отслабване

Често чуваме, че трябва да пиете повече вода. Но знаехте ли, ако пиете повече вода, може да ви помогне да отслабнете? Научете повече за това, защо се нуждаете от повече вода и някои лесни начини да я получите, за да можете да останете на диетата си и да отслабнете по-бързо.

Защо пиете повече вода?

Всяка клетка в тялото ви съдържа вода. Всъщност водата е най -богатата съставка на тялото ви .

Той изпълнява много важни функции. Водата носи хранителни вещества от храната, която консумирате в работните клетки, пренася отпадните продукти от клетките до бъбреците и действа като смазка за вашите стави. Водата спомага за регулиране на телесната температура чрез изпотяване. Когато разглеждате многото цели на водата, започвате да осъзнавате колко е важно да получите достатъчно.

Въпреки многото източници на вода, повечето от нас не получават достатъчно. И ако упражнявате или работите във физически изискваща работа, се нуждаете от повече вода, отколкото средният човек, за да напълни течността, която тялото ви губи, когато се потите. Диетолозите особено се нуждаят от вода, за да помогнат за ограничаване на глада и за отстраняване на умората.

Какво става, когато не пиете достатъчно вода? Вие ставате дехидратирани. Дехидратацията може да ви въздейства по много начини. Страничните ефекти от дехидратацията включват главоболие, лоша концентрация и умора.

Да останеш добре хидратиран осигурява предимства, особено когато се опитваш да отслабнеш.

Повишената енергия и издръжливост, подобреното храносмилане и намаленото тегло на водата са предимствата, които диетолозите се радват. Ако останете хидратирани, може също така да ви предпази от преяждане. Често сме склонни да достигнем за храна, когато всъщност сме жадни, защото мислим, че сме гладни.

Как да пия повече вода

Можете да получите вода от два източника: храна и течности.

Повечето хора знаят, че напитките, които консумират, осигуряват вода, но често забравяме, че и храни осигуряват вода. Пълноценните плодове и зеленчуци, като пъпеш или целина, помагат да се увеличи приема на течности. Много други плодове и зеленчуци са пълни с вода и ни помагат да ни хидратират.

Ето някои други начини да работите повече вода в деня си и да останете напълно хидратирани.

Също така, не забравяйте, че докато всички напитки допринасят за вашия общ прием на течности, някои могат действително да ви дехидратират. Те включват алкохол и кофеинови напитки като кафе и безалкохолни напитки.

Изчакайте, докато се почувствате жадни да пиете нещо, не е най-добрият начин за предотвратяване на обезводняването. Имайте навика да държите бутилка вода близо до бюрото си или в колата си, за да останете хидратирани. Можете дори да направите ароматизирана вода у дома, за да пиете достатъчно и да запазите план за загуба на тегло на пистата.