Пилатес шията издърпайте - съвети от майстори

Пилатесът на шията е едно от усъвършенстваните упражнения на класическата поредица Пилатес. Алиса Уайът споделя прозренията на трима велики майстори Пилатес, които тя събрала от тренировките им. Независимо дали научавате за шията или я преподавате, сигурен съм, че ще оцените тези бележки от ученията на Романа Кризаноуска, Джей Гриймс и Кати Грант.

Алиса Уайът е силно уважаван инструктор на Пилатес и учител на учители. Тя демонстрира упражнението за издърпване на шията за снимките, илюстриращи инструкциите ни за издърпване на врата .

Романа Кризаноуска на вратата

Романа казваше: "Поставете ръцете си в основата на черепа си и ги използвайте, за да издърпате главата си от тялото си, като бутилка шампанско от бутилката". Тя ще каже: "Натиснете главата си в ръцете си и обратно, за да работят заедно, за да дръпнете дълбоко гръбнака си и да поправите шията си!

Джей и Романа казват, че упражненията на врата се идват от боксовия опит на Джо [Джоузеф Пилатес]. Боксерите трябва да имат много силна врата, за да издържат на удара на удара.

Джей Гримс на вратата

Джей говори за начина, по който дръпването на шията дълго с ръцете дава пространството на гръбначните прешлени, така че да можете да постигнете двупосочния участък. Докато петите достигат далеч, ръцете помагат да се издърпа главата в обратна посока.

Алиса отбелязва, че когато Дже й помага в това упражнение, той винаги използва каишката на краката си и я застава зад гърба й, за да се натисне напред, за да получи пълна сила, с главата си между коленете си (това е причината за разстоянието между краката на части). Тогава той натиска коленете си в горната част на гърба си и издърпва тялото си, хващайки се под мишниците си - това вдига гръбчето ви в най-прекрасния участък.

После натиска едната си ръка върху главата си, излиза от пътя и притиска другия юмрук в корема си, докато се свивам. Ръката на върха на главата е наистина ключова за двупосочния участък и е доста енергична, но се чувства страхотно, докато натискате гръбнака си дълго в нея.

И накрая, Дже казва, че Джо винаги е използвал каишка за краката, за да можете да дърпате срещу него и да се захванете с цялото тяло - вие само излизате, доколкото можете да запазите каишката, която сте научили. С или без каишката е важно да натиснете петите и краката надолу в рогозката.

Кати Грант и издърпайте врата

Кати щеше да стои до Алиса и да я задържи на къдриците в слаби места, докато натискаше главата си в ръцете си и удължаваше - мъченията!

Алиса Уайът е публикувала начинаещи, междинни и напреднали класически Pilates мат упражнения DVD. Виж Алиса демонстрира пълното упражнение за издърпване на врата