Ползите от нематода

Малкият лешояд (Medicago sativa) е растение, което произхожда от средиземноморския регион, но е широко култивирано другаде. Той има вековна репутация като хранителна храна. Алфа-алфата съдържа хлорофил, протеини, минерали и бета-каротин, витамини В и витамини С , Е и К.

Алфамедът има дълга история на употреба като народно средство в Европа, Китай и Индия за лошо храносмилане, артрит, проблеми с пикочния мехур, висок холестерол, алергичен ринит и сенна хрема и нередовна менструация.

Източници

Люцерната е най-известна като храна. Суровите кълнове могат да бъдат намерени в производствената част на магазините за хранителни стоки и магазините за здравословни храни.

Предлага се и под формата на капсули, прах, таблетки и течни екстракти. Много от тези добавки са направени от сушени люцерна листа и / или семена.

употреби

В алтернативната медицина понякога се препоръчва люцерна при следните условия:

Уговорки

Растението от люцерна, особено семената, съдържа аминокиселина, наречена L-канаванин. Прекомерната консумация на L-канаванин може да причини анормални бройки на кръвните клетки, уголемяване на далака или повторение на активното заболяване при пациенти с лупус. Излагането на семената на изключително високи температури може да попречи на това, но това не е потвърдено.

Хората с лупус или с фамилна анамнеза за лупус трябва да избягват люцерна в каквато и да е форма.

Бременни или кърмещи жени, малки деца или хора с рак, чувствителен към естроген, също трябва да избягват люцерна поради възможните естрогенни ефекти.

Люцерната има високо съдържание на калий. Хората с хронична бъбречна недостатъчност, хипоалдостеронизъм или които използват калий-променящи се лекарства трябва да избягват люцерна, за да избегнат риска от потенциално животозастрашаваща хиперкалиемия (твърде много калий в кръвта).

Някои здравни специалисти препоръчват на хората, които са имунокомпрометирани, да избягват кълновете, поради риск от хранително отравяне.

Алфа-алфа може да намали ефективността на някои лекарства, като варфарин (Coumadin), тъй като люцерната съдържа витамин К. Алфа-алфа не трябва да се използва с преднизон.

Важно е да имате предвид, че добавките не са тествани за безопасност и хранителните добавки са до голяма степен нерегулирани. В някои случаи продуктът може да доставя дози, които се различават от определеното количество за всяка билка. В други случаи, продуктът може да бъде замърсен с други вещества, като например метали. Също така, безопасността на добавките при бременни жени, кърмачки, деца и тези с медицински състояния или които приемат лекарства не е установена.

Използване на Alfalfa за здраве

Поради липсата на проучвания е твърде рано да се препоръча люцерна като лечение за всяко състояние. Също така е важно да се отбележи, че самолечението на едно състояние и избягването или забавянето на стандартната грижа може да има сериозни последици. Ако обмисляте използването на люцерна за някакви здравни цели, първо се консултирайте с вашия лекар.

> Източници:

> Colodny LR, Монтгомъри А, Хюстън М. Ролята на естериновите преработени алкалозни сапонини за редуциране на холестерола. J Am Nutraceutical Assoc. (2001) 3: 6-15.

> De Leo V, Lanzetta D, Cazzavacca R, et al. Лечение на невровегетативни менопаузални симптоми с фитотерапевтичен агент. Минерва Гинекол. (1998) 50: 207-211.

> Hollander-Rodriguez JC, Calvert JF Jr. Hyperkalemia. Аз съм фамилия лекар. (2006) 73 (2): 283-90.

> Kurzer MS, Xu X. Диетични фитоестрогени. Annu Rev Nutr. (1997) 17: 353-381.

> Malinow MR, McLaughlin P, Stafford В. Семена от люцерна: Ефекти върху метаболизма на холестерола. Experientia. (1980) 36: 562-564.

> Molgaard J, von Schenck Н, Olsson AG. Семена от люцерна по-ниски нискокалорични липопротеинови концентрации на холестерол и аполипопротеин В при пациенти с тип II хиперипопротеинемия. Атеросклерозата. (1987) 65: 173-179.

> Shemesh M, Lindrer > HR , Ayalon N. Афинитет на заешките мастни естрадиол рецептори за фитоестрогени и неговото използване в конкурентен протеиново-свързващ радиоанализ за плазмен куместрол. Дж. Репдрод Фертил. (1972) 29: 1-9.

Отказ от отговорност: Информацията, съдържаща се в този сайт, е предназначена само за образователни цели и не е заместител на съвет, диагностика или лечение от лицензиран лекар. Не е предназначено да обхваща всички възможни предпазни мерки, лекарствени взаимодействия, обстоятелства или нежелани ефекти. Трябва да потърсите бърза медицинска помощ за всички здравословни проблеми и да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате алтернативна медицина или да промените режима си.