Може ли Okra да работи добре в диета с ниско съдържание на въглехидрати?

Научете повече за хранителната стойност на okra

Okra е силно хранителен зелен зеленчук, който е годни за консумация растения. Вероятно знаете, че е най-добре за неговата разтворима фибри , което създава това, което понякога се описва като мазен глуш. Гроздостта може да бъде сведена до минимум чрез разбъркване-пържене при висока температура или при готвене в супа или яхния като гумбо, където влакното се разпръсква и осигурява сгъстяващ агент.

Ако готвите okra с кисела храна, като лимонов сок, оцет или дори домати, това помага да се намали фактора на утайката.

Интересна история

Okra първоначално е докарана в Америка по време на търговията с роби. Казано е, че думата okra в Суахили е "gumbo", което ще обясни произхода на това класическо ястие от Луизиана. На някои места, okra все още се нарича gumbo. Okra също понякога се нарича "пръсти на дамата".

Въглехидрати и фибри

По целия спектър от зеленчуци, okra не е скорбяла и сред най-здравите зеленчуци с ниско съдържание на въглехидрати, които можете да ядете.

Приготвяне на окръг Въглехидрати, фибри и калории
1/2 чаша пресни орки (сурови или варени) 2 грама нетни въглехидрати , 2 грама фибри, 16 калории
1/2 чаша замразени орхи, варени 2 грама нетни въглехидрати, 3 грама фибри, 26 калории
1/4 литра сурова окра 4 грама нетни въглехидрати, 4 грама фибри, 35 калории

Гликемичен индекс

Гликемичният индекс на храната е индикатор за това колко и колко бързо храната повишава кръвната Ви захар.

Както и при повечето не-скорбялни зеленчуци, няма научно изследване на гликемичния индекс на okra .

Гликемично натоварване

Гликемичното натоварване на храната е свързано с гликемичния индекс, но отразява размера на обслужването. Гликемичното натоварване е еквивалентно на приемането на 1 грам глюкоза. Тъй като има много малко информация за гликемичния индекс на okra, гликемичното натоварване е оценено.

Оценено гликемично натоварване на окр
½ чаша окра: 1
¼ lb (4 унции) окр: 3

Ползи за здравето

Okra е добър източник на фибри, включително разтворими фибри, които могат да имат много ползи за здравето, включително за здравето на дебелото черво, кръвната захар и сърдечно-съдовите ползи. Той е отличен източник на витамин С, витамин К и манган, много добър източник на фолиева киселина, както и добър източник на магнезий, калий, витамин В6 и тиамин.

Избор и съхранение

За нежни, вкусни окръси избира лъжички, които не са твърде големи - не повече от 4 инча, но за предпочитане от 2 до 3 инча, тъй като големите са по-склонни да бъдат пресъздадени и трудни. Съхранявайте шушулките сухи, свободно обвити в пластмасова торбичка. Ако те са влажни, те ще се излеят бързо и след това ще станат глупави. Не ги мийте, докато не сте готови да ги готвите.

Ако няма да ядете вашата окра в рамките на няколко дни, най-добре е да я замразите. Почиствайте я във вряща вода за 3 до 4 минути, потапя се в ледена баня в продължение на 5 минути, след което замразявайте в торби за фризера, като отстранявате възможно най-много въздух.

Други групи храни

Някои възможности са по-мъдри от други по отношение на избора на нисковъглехидратни храни. Листните зеленчуци и ядки и семена изглежда имат най-ниските въглехидрати и най-високите хранителни ползи.

Повечето плодове , зърнени храни и някои бобови растения и мляко и млечни продукти имат по-високи нива на въглехидрати, но техните хранителни ползи биха могли да ги включат в диетата ви умерено.

Източници