Карбинът се брои за кълнове от вида Alfalfa и други кълнове

Кълнове Хранителна информация, калории, въглехидрати и фибри

Преглед

Кълнове са семена, които са били напоени и покълнали, за да произведат тънък дръжка и листовки. Те се събират, когато са на възраст от три до пет дни. Има много разновидности на кълнове, включително mung боб, люцерна, броколи, детелина и соя.

В листенца кълнове са, толкова по-съдържанието им е подобно на зелените листни зеленчуци като маруля.

Развъдените бобови растения имат по-високо съдържание на въглехидрати, освен ако самите семена не са били отстранени преди продажбата.

Кълнове лесно се развиват у дома. Една супена лъжица семена от люцерна, например, ще покълне, за да напълни една четвърт буркан. Почти всяко семе или зеленчук може да се използва за покълване. Не забравяйте да купите семена, означени като "за поникване".

Въглехидрати и фибри

Гликемичен индекс и товар

Както при повечето не-скорбялни зеленчуци, те не тестват гликемичния индекс на кълнове, но предполагат, че е много ниска поради ниското количество въглехидрати. Гликемичните фактори на натоварване в количеството на ядената храна и гликемичното натоварване по-малко от 10 показват, че тя е много ниска и трябва да има слаб или никакъв ефект върху кръвната захар или инсулиновата реакция.

Тук са изчислените гликемични натоварвания за три вида кълнове:

Хранителна стойност

Кълнове са справедлив източник на разнообразни хранителни вещества, но не са много високи в никое, вероятно защото не са много гъсти. Ако има значително количество зелен лист, те имат хранителен профил подобен на листни зелени зеленчуци , включително много витамин К.

Някои проучвания показват, че някои от тях имат доста високи нива на фитонутриенти , много от които имат антиоксидантни свойства.

селекция

Кълновете са изключително нетрайни и по тази причина трябва да се използват скоро след закупуването им, за предпочитане за един ден или два, но не повече от три дни. Регламенти бяха приложени при боравенето с кълнове, за да се намали рискът от заболявания, свързани с храненето, които бяха свързани с тях в миналото. При избора на кълнове потърсете тези, които са твърди и здраво прикрепени към стъблата им. Те трябва да са богати на зелено в началото. Стъблата на дъното трябва да са с бял цвят. Контейнерът не трябва да е влажен или миризлив. Ако ги купувате в магазина, не забравяйте да потърсите печат на Международната асоциация на производителите на кълнове.

съхранение

Кълновете трябва да се измият, след като са били закупени и съхранявани през цялото време. Тъй като температурата и влажността нарастват, потенциалът за растеж на бактериите се повишава. Рискът е по-висок, когато се консумират сурови, като сандвич или салата. Готвенето може да намали риска от някои хранителни заболявания, но не и всички.

> Източници:

> Аткинсън ФС, Фостър-Пауъл К, Бранд-Милър JC. Международни таблици на гликемичния индекс и стойностите на гликемичното натоварване: 2008. Диабетна грижа . 2008; 31 (12): 2281-2283. Дой: 10.2337 / dc08-1239.

> USDA Национална база данни за хранителните вещества за стандартни справки, Министерство на земеделието на Съединените щати. https://ndb.nal.usda.gov/ndb/.