Здравословно домашно фъстъчено масло Granola

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 216

Мазнини - 12 гр

Carbs - 23гр

Протеин - 6g

Общо време 20 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 15 мин
Сервирания 9 (по 1/3 чаша всяка)

Granola може да бъде измамна "здравословна" храна, ако не сте внимателни. Макар че това е вкусна пълнозърнеста закуска, която прави по-интересни кисело мляко и други храни за закуска, много купирани от магазина гранули са пълни със захар и натрий, за да направят по-добре вкуса.

Вместо да се закълнете в гранула, лесно можете да направите свой собствен у дома, като това просто гранула от фъстъчено масло. Той е естествено ароматизиран с фъстъчено масло и подсладен само с едно докосване на мед, плюс пълноценни цели зърнени храни като овес и хрупкав кафяв ориз. Тя може да се направи само с няколко прости съставки за по-малко от 30 минути. Цели зърна и ядки трябва да бъдат част от диета, подходяща за кръвно налягане, което прави тази вкусна и здравословна закуска.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 350F. Нарежете лист за печене с пергамент или маска за печене на силикон.

  2. В голяма купа разбъркайте овес и зърнени храни.

  3. В по-малка кутия с безопасна за микровълнова фурна топлинна кокосова мазнина в микровълнова фурна, докато се излее, около 20 секунди. Разбърква се във фъстъчено масло, мед и ванилия. Изсипете сместа върху овес и зърнени култури и разбъркайте до равномерно покритие.

  4. Разстилайте сместа върху подготвения лист за печене в един тънък слой, опитвайки се да се уверите, че няма дупки, където да видите тавата за печене. Печете за 10 до 15 минути или докато ръбовете са леко зачервени. Извадете от фурната и оставете да изстинете за 15 минути, без да бъркате.

  1. След като се охлади, разбийте на парчета. Съхранявайте в херметически затворен контейнер на тезгяха до 1 седмица.

Варианти и замествания на съставките

Можете да използвате овес за бързо приготвяне, ако нямате валцувани овес.

Съвети за готвене и сервиране

За да получите големи, парченца клъстери, разпространете гранулата в тънък слой на вашия лист за печене без дупки - не искате да видите печенето лист през дупки. След това НЕ се разбърквайте докато печете или охлаждате. След като се охлади, можете да я разчупите на парчета.

Фъстъчено масло е добър източник на здравословни ненаситени мазнини и протеини - просто се уверете, че сте прочели етикета върху него. В идеалния случай искате да направите един, направен само с фъстъци, но се уверете, че няма добавени захари или масла.

Тази гранула е чудесна закуска за приготвяне на нискомаслено кисело мляко и плодове или за порциониране в малки контейнери, за да се натоварят. Можете също така да го опитате на ягодов сладък картоф тост или фъстъчено масло банан кисело мляко parfait .