Мексикански хранителни факти: избор на меню и калории

Най-добрите и най-лошите избори за здравето в мексиканските ресторанти

Мислиш ли за здравословна храна, когато си мислиш, че ядеш мексиканец? Повечето хора не го правят. Но има толкова много начини да се храните здравословно мексиканска храна в ресторант . Просто трябва да знаете кой мексиканец пожелае да поръча и кои храни Tex-Mex да избегнете.

Анализирай мексиканското меню на ресторанта

Традиционната мексиканска тарифа е направена от пресни зеленчуци, пресни плодове, месо и морски дарове.

Така че повечето съставки в автентичната мексикански или текс-мексиканска храна са подходящи за вашата диета. А пикантният вкус го прави чудесен избор за диетолозите . Може да е по-трудно да се прегрява храната, когато има малко топлина.

Но много пъти, когато посещаваме мексикански ресторант, поръчваме сирене, пържени ястия, които могат да изчистят диетата. И така, какво трябва да поръчате вместо това? Лесно е да се отдадете на диетична мексиканска храна, ако се придържате към няколко насоки.

Когато посещавате някой ресторант, ще бъде по-вероятно да се храните с нискокалорично, здравословно хранене, ако следвате интелигентните указания.

Най - популярна мексиканска храна

Тако салата Хранителни факти
Сервиращ размер 1 1/2 чаша (198 г)
На порция % Дневна стойност *
Калории 279
Калории от мазнините 133
Общо мазнини 14.8g 23%
Наситена мазнина 6.8 г 34%
Полиненаситена мазнина 1.7 гр
Мононенаситена мазнина 5.2г
Холестерол 44 mg 15%
Натрий 762 mg 32%
Калий 415.8 mg 12%
Въглехидрати 23.6g 8%
Диетични фибри 0g 0%
Захар 0g
Протеин 13.2 g
Витамин А 12% · Витамин С 6%
Калций 19% · Желязо 13%
> * Въз основа на диета с 2 калории

Един от най-популярните продукти в менюто Tex-Mex е тако салата. Звучи здраво, защото има "салата" в името, но калориите, които се броят за това голямо предложение, могат да варират значително.

Например, ако поръчате салата, която пристига в изпечена тако черупка, трябва да добавите около 300 калории и 16 грама мазнини към храната си общо. И всички добавки, които добавяте, като заквасена сметана или гуакамол, ще увеличат и общите ви суми. Калориите в гуакамоле са най-вече от здравите мазнини. Една порция две супени лъжици гуакамол съдържа 50 калории, 4,5 грама мазнини (2,5 грама наситени мазнини), 240 мг натрий и 3 грама въглехидрати и 1 грам протеин. Това е сравнително ниска въглехидратна храна, но е лесно да се натрупате върху това кремообразно потапяне, така че да имате предвид размерите на порциите.

Комбинираните плата са също много популярни в мексиканските ресторанти. За съжаление, обаче, тези ястия почти винаги осигуряват повече храна, отколкото имате нужда. В резултат на това ще консумирате 500, 700 или дори повече калории, когато почиствате комбинираната чиния.

Най-здравословните варианти на мексиканското меню

Тези здравословни мексикански елементи от менюто ще ви помогнат да запазите плана си за здравословно хранене на път:

Най-малко здравословен избор в мексиканското меню

Ако се опитвате да отслабнете, избягвайте храни, които са пържени или покрити със сирене или кремообразни сосове. Вие също трябва да отидете светлина върху guacamole. Намаляването осигурява много здравословна мазнина, но калориите в авокадо се прибавят бързо, затова се забавлявайте с умереност.

Също така може да искате да избегнете чипс и салса, които биха могли да бъдат включени във вашата храна. Всъщност много интелигентни диети поискат от сървъра си да не го пускат на масата изобщо. Прекалено лесно е да преяждате .

Ако изберете някоя от тези ястия с по-високи калории в мексикански ресторант, разделете ястието с приятел или половината от хапчетата, за да ядете по друго време.

Тези по-малко здравословни мексикански храни са по-високи в калориите:

Направете здравословна мексиканска храна у дома

Най-добрият начин да се насладите на храната на Текс-Мекс, докато сте на диета, е да го направите у дома във вашата собствена кухня. По този начин можете да контролирате размера на порциите и да избирате нискокалорични съставки. Грил риба, скариди или пиле за такос, се насладете на чиста пържола fajita или направете своя собствена тако салата с хрупкави зеленчуци и малко количество сирене.