Определяне на ахилесовото наклон: информация и превенция на нараняванията

Ахилесовата сухожилие, понякога по-официално наречена калценална сухожилие, придава мускулите на телето (soleus, gastrocnemius и plantaris) до петата на кокал (calcaneus).

Тя е една от най-дългите сухожилия в тялото и ни помага да избутваме земята с предната част на крака, както при ходене или бягане. (Шишките придават мускули на костите и връзките прикрепват костите към костите.)

"Ахил", както е известно разговорно в спортните кръгове, е податлив на сериозно нараняване, когато се разкъсва. Това се нарича разкъсване на Ахил. Това може да е частично или пълно разкъсване. Често в мига на сълзите може да се чуе шум или пукнатина.

Докато състезателите в тежка тренировка и конкуренция са податливи на сълзи на Ахил сухожилия, много от нараняванията се появяват при спортисти на средна възраст, които се опитват да се упражняват, без да прогресивно изграждат физическата си форма.

Ахилесов тендинит

Ахилесовата сухожилие е изключително важна за движението и се използва много в повечето физически дейности. Тъй като се използва много, ахилесовото сухожилие също е податливо на сериозна травма. Ахил тендинит е един от най-често срещаните потенциални проблеми с Ахилес. Ахилският тендонит е обикновено болезнено състояние, което се случва, когато ахилесовата сухожилие е повредена.

Ахилският тендонит е нараняване, което се дължи на прекомерна употреба.

Прекалено голяма вреда се получава при повтарящо се използване на сухожилието, което води до малки сълзи на тъканта с течение на времето. В продължение на определен период от време, отокът и болката могат да доведат до сухожилието. Някои общи дейности и условия, които потенциално могат да доведат до ахилесов тенонит, включват:

Симптомите на ахилесовия тендонит обикновено се развиват постепенно във времето.

Предотвратяване на ахилесовия тендонит

Възможно е не винаги да е възможно да се предотврати развитието на ахилесов тендинит или други наранявания на Ахил, съществуват стъпки, които могат да се предприемат за намаляване на риска. Някои превантивни мерки включват:

Ахил в древната история

Ахил е основният героичен предмет на Илиадата на Омир . Той се смята за най-големият и най-бърз герой на гърците по време на Троянската война. Ахил е заслужаван да убие троянският герой Хектор непосредствено пред портите на Троя.

За да предотврати ранната смърт на Ахил, а също и в опит да направи нейния син безсмъртен, майката на Ахил Тетис го отведе до река Styx, за която се смятало, че притежава сили на неуязвимост. Тетис задържал сина си до глезена и го потапял в река Стикс. Това направи Ахил неуязвим навсякъде, с изключение на една област, която беше точно там, където пръстите на майка му го бяха хванали, докато го потапяха в реката.

Водата не докосваше тялото му в района на Ахилската сухожилие. Тъй като усещането за уязвимост е неговата пета, терминът "Ахилесовата пета" се отнася до слабото място на някого. Има няколко синоними за ахилесовата пета на съвременния език, включително слаба точка, слаба връзка, недостатък, несъвършенство, дефект, слабо място или проклятие в бронята.