Безглутенови замразени вечери

Производителите предлагат огромно разнообразие от удобни безглутенови замразени предястия

Трудно е да се победи удобството на замразените вечери. Но ако имате чувствителност към целиакия или чувствителността към нелечилия глутен, може да приемете, че удобната опция е извън масата за вас, тъй като толкова много готови за ядене замразени вечери, налични в местния магазин за хранителни стоки, съдържат глутен на базата на юфка, сосове, или други съставки.

За щастие това предположение е погрешно - почти дузина производители правят замразени вечери, които изрично означават като "без глутен".

Тези, които търсят бързо и лесно хранене (повечето са с микровълнова печка), ще намерят опции, вариращи от традиционните макарони и сирене до вегетариански варианти, плюс ястия, базирани на тайландска, индийска, мексиканска, мароканска и корейска кухня. Също така е възможно да намерите храна без глутен, която отговаря на програмата Weight Watchers и ястия, предназначени по-общо за тези, които искат да намалят калориите.

Наистина, каквито и да са храни, които пожелаете, вероятно ще намерите нещо, което ви харесва в този списък с замразени вечери без глутен. Ако сте особено чувствителни към следи от глутен , има няколко компании, които са предприели допълнителната стъпка за получаване на безглутенова сертификация , което обикновено означава, че те отговарят на по-строги стандарти.

Опции за замразени вечери без глутен

Ето списъка на производителите, които предлагат безглутенови замразени вечери, както и вземане на проби от какви видове замразени ястия правят. Потърсете по-естествените и "органичните" незаменими с глутен замразени опции за вечеря в секцията за естествени храни на магазина за хранителни стоки и по-конвенционалните опции в секцията за обикновени замразени храни.

Замразени ястия, които трябва да се избягват на диета без глутен

Въпреки че изглежда, че има широк спектър от безглутенови замразени вечери, предлагани от голямо разнообразие от производители, има някои, които трябва да избягвате. Следните марки не се препоръчват за хора, които имат чувство на цьолиакия или чувствителност към глутен:

Словото от

Очевидно има други възможности за тези, които търсят бързо и лесно безглутено хранене: замразената пица е многогодишна любима и супата може да направи бърза и проста вечеря. Има дори зърнени храни без глутен . Но ако търсите нещо малко по-сърдечно, е трудно да победите някои от тези безглутенови замразени вечери.

> Източник:

> Файл с данни за фондация "Celiac Disease Foundation". "Какво мога да ям?" https://celiac.org/live-gluten-free/glutenfreediet/food-options/.