Как умственост може да ви помогне да получите по-добра тренировка

5 начина да останеш съзнателен по време на упражнението

Често искаме да отвличаме вниманието си от тренировките си, но да сме наясно по време на тренировка може да облекчи стреса, да ви накара да се почувствате добре и дори да направите тренировките си по-добри.

Знаем, че твърде много стрес може да зарази всяка част от нашия живот и има моменти, когато нашата тренировка може действително да добави повече неща. Помислете за онези времена, когато се стремите да се упражнявате, само за да прекарвате цялото време в часовника, да се втурвате в тренировката си и / или да мислите за всичко, което трябва да вършите вместо това.

Може би тренировките се чувстват толкова нещастни, че умишлено се отвличате от вниманието си с всичко, с което можете да се справите - вашия iPod, телевизор, книги и т.н.

Когато не сте съсредоточени върху това, което правите, може да загубите това чувство на удовлетворение за добре свършената работа и не само това, че тренировките може да не са толкова ефективни. Помисли за това; когато сте в бързане да бъде направено, колко сте внимателни с вашата форма? Ако сте добавили повече внимание към тренировките си, повече внимание към вашите упражнения, може да получите повече от тях, отколкото мислите.

Ползите от престоя в момента

Понякога има полза за зониране по време на тренировки . Поставянето на любимите си мелодии и движението на тялото чрез проста дейност, за която не е нужно да мислите - като ходене, бягане, елиптична машина и т.н. - може да бъде медитативна. Тези дейности позволяват на съзнанието ви да се движи свободно докато тялото ви работи.

Когато обаче сте прекалено разсеян, губите връзката с това, което правите, магическия момент на усещане на собствената си сила и сила, докато тренирате.

Налице е поток, който се случва, когато обръщаме внимание на това, което правим в настоящия момент, което може да ни липсва с тези разсейвания.

Вниманието по време на тренировка може да ви донесе:

Как да бъдете по-внимателни във вашите тренировки

Намирането на поток в свят, изпълнен с разсейване, отнема известна работа, но според Елизабет Скот, Ръководството за управление на стреса за всичко, което всъщност изисква, е по-скоро "практиката да осъзнаваш по-пълноценно настоящия момент - без осъждение и напълно - в миналото или в бъдещето. " Ето как да го направите по време на тренировката.

1. Имайте цел за всяка тренировка

Твърде често се упражняваме, за да отслабнем , но това не е нещо, което ще се случи по време на която и да е тренировка. Имаме нужда от нещо, което да се задържи точно сега . Да имаш цел, ще ти даде нещо, на което да се съсредоточиш, нещо, за което да работиш и следователно нещо, за което можеш да се чувстваш добре. Някои примери за тренировка са:

2. Запомнете защо се упражнявате

Ако усетите, че се движите в движение, мислете за всички неща, които трябва да правите вместо това, помнете защо е важно да направите тренировката си. Отразявайте защо сте направили упражняване приоритет и как тази тренировка ще ви помогне точно сега. Някои идеи:

3. Бавно надолу

Не забравяйте, че поставихте това време специално за вашата тренировка, затова си позволете да го направите. Отделете време с всяка дейност, всяко движение, особено упражнения за силови тренировки. Фокусирайте се върху формата си , движението нагоре и движението надолу. Помислете за позата , сърцевината и останалата част от тялото си, включително мускулите, към които се насочвате; фокусирайте се върху чувството им да се свиват и да се отпуснете Вижте колко можете да излезете от вашето време за упражнения.

4. Напомнете си да дишате

Дишането е най-простият начин да се справите със стреса и да ви вкара в настоящия момент. Ако умът ви се разхожда по време на тренировката ви или продължавате да гледате часовника, затворете очи и дъх, за да се върнете в момента. Вие упражнявате точно сега и това е всичко, което трябва да направите. Вие ще се справите с останалото, когато е време.

5. Край на добра бележка

Помнете всички добри неща за тренировката и колко добре се чувства, когато сте готови. Дайте си време да се охладите и отнеме време, за да разтегнете мускулите, които сте работили. Ако можете, отделете малко време, за да си легнете в края на тренировката за последно отпускане , шанса си да почувствате ефектите на вашата упорита работа.

Понякога наистина се нуждаем от зона или просто да оставим телата си да преминават през движенията, докато умът се разхожда. Все пак, ако забележите, че всичките ви тренировки включват някакво разсейване, може да е време да направите промяна. Започнете със загриженост по време на следващата тренировка. Обърнете внимание на това, което правите и как се чувствате. Забележете какво е за тази тренировка, която ви кара да искате разсейване от нея. Може да откриете, че промяната на начина, по който упражнявате, може да вдъхне повече внимание и повече удовлетворение от тренировката.