Вашето дете има ли нужда от личен треньор?

Личната подготовка вече не е само за знаменитости ... всъщност не е само за възрастни. Все повече и повече родители наемат лични треньори, за да работят с децата си, за да им помогнат да предотвратят сериозен проблем, който виждаме напоследък: детското затлъстяване .

Някои статистически данни показват, че около 30% от децата на възраст между 6 и 11 години са с наднормено тегло, докато около 15% са с наднормено тегло.

С учебните часове на PE, не е изненадващо, че много от родителите се обръщат към лични обучители за помощ. Ако търсите начини да накарате децата ви да станат по-активни, е лично обучение отговорът?

Лично обучение за деца

Една от причините, поради които родителите се обръщат към личните треньори, е да помагат на децата си да се представят в спорта Личните преподаватели с опит и образование в младежките спортове могат да помогнат на децата със своята бързина, гъвкавост, баланс и ефективност, като същевременно им помагат да избегнат наранявания.

Друга основна причина, разбира се, е помощ при управлението на проблемите с теглото. За нас е по-трудно и по-трудно да знаем как да губим тегло като възрастни, което го прави още по-голямо предизвикателство, когато става въпрос да помагаме на нашите деца.

Колко упражнения имат нужда и, ако не са във физическа активност, как може да ги насърчите, без да го налагате?

Първо, решението за наемане на личен треньор трябва да зависи от вас. Едно нещо, което знаем, е, че да се правят упражнения за деца и тийнейджъри може да е трудно.

Принуждаването на вашето дете в някакъв вид дейност или упражнение, което не му харесва, може да се възпротиви, а не всяко дете ще се радва да работи с личен треньор.

Най-добре е да седнете и да говорите с него или нея и да видите дали има някакъв интерес там. Ако има, ученето на това, което един добър треньор може да направи за вас и вашето дете е следващата стъпка.

Едно от основните предимства на наемането на обучител е, че той може да помогне на детето ви да намери дейности, които може да се ползват. Това е истинският ключ, за да накарате децата да се упражняват. Ако се чувстваш като скучна работа, те няма да го направят.

Добрият треньор може да научи на детето ви правилния начин да се упражнява за възрастта и целите си. Треньорът също може да научи детето ви как да вдига тежести, което има редица предимства за децата и тийнейджърите. Може да мислите, че трябва да сте възрастен, за да вдигнете тежести, но тренировката за тегло може да даде на детето ви:

Треньорът може да ви помогне да определите какво е способно на вашето дете и да преподавате на детето си как да тренирате безопасно, ефективно и най-важното - как да се забавлявате, така че тези навици да се придържат към зряла възраст.

Причини за това дете да работи с треньор

Избор на личен треньор

Когато избирате личен треньор за детето си, уверете се, че той или тя има:

  1. Национално признато и акредитирано сертифициране за обучение на персонала и / или степен в областта на упражненията.
  2. Опит и образование, работещи с деца и / или тийнейджъри. Има специални сертификати, които се съсредоточават върху деца, като сертифицирането на младежките специалисти, предложено от ACE или сертификацията за специализация на младите специалисти, предложена от NASM.
  1. Сертифициране по КРР и Първа помощ.
  2. План за справяне с всякакви спешни случаи или наранявания.
  3. Изисквания за здравен скрининг и евентуално освобождаване на лекар преди да започнете обучението. Ако детето ви е на възраст под 18 години, този треньор трябва да подпише отказ, който разбирате за ползите и рисковете от упражняване.
  4. Списък с информация за спешни случаи, като алергии, лекарства и спешни контакти.
  5. Планове за проследяване на тренировките и водене на графики за напредъка.
  6. Застраховка на отговорността.
  7. Личност, която работи добре с детето ви.

Когато става въпрос за грижа за здравето, фитнес и качеството на живот на вашето дете, има много неща, които можете да направите, за да ги подкрепите. Личното обучение е само още една опция, която имате за управление на проблемите с теглото и преподаване на детето си как да живеете здравословно.

> Източник:

> Факти за детското затлъстяване. Центрове за контрол и превенция на заболяванията. https://www.cdc.gov/obesity/data/childhood.html. Публикувано на 10 април 2017 г.

> Digate Н. Обучение на деца и юноши. IDEA Fitness Journal . Май 2006 г.