Ползи за здравето на PGX

Какво трябва да знам за него?

PGX (PolyGlycopleX) е патентована хранителна добавка, която съдържа полизахариди (вид въглехидрати). Обикновено се предлага като естествена помощ за отслабване , PGX се казва, че потиска апетита и намалява глад за храна. PGX също се предлага на пазара като богата на фибри добавка, която може да помогне при определени здравословни условия.

Използва се за PGX

В допълнение към използването на PGX за отслабване, някои потребители приемат PGX добавки, за да поддържат холестерола си под контрол.

Поддръжниците твърдят, че приемането на PGX може да понижи нивата на LDL ("лошия") холестерол.

PGX® се казва, че се бори с диабета, като регулира нивата на кръвната захар и предпазва от инсулинова резистентност.

Ползи за здравето на PGX

Досега изследванията върху ефектите на PGX върху здравето са ограничени. Има обаче някои доказателства, че PGX може да предложи някои предимства. Ето някои основни констатации от наличните проучвания:

1) Отслабване

PGX може да повлияе върху някои хормони, участващи в контролирането на ситостта (усещането за пълнота), според едно проучване от 2010 г. в Европейския журнал за клинично хранене . За проучването 54 здрави възрастни са приемали PGX или плацебо в продължение на 21 дни. В края на проучването членовете на групата PGX показват значително по-голямо увеличение в нивата на хормони, свързани със ситостта (в сравнение с членовете на плацебо групата). Въпреки това, авторите на проучването отбелязват, че PGX може да има различен ефект върху хората с наднормено тегло.

Научете за други средства за отслабване .

2) Диабет

PGX може да подпомогне контрола на кръвната захар (ключов елемент от управлението на диабета), предлага проучване от 2010 г. в Европейския вестник за клинично хранене . В поредица от експерименти, включващи 10 участници, изследователите установиха, че PGX спомага за намаляване на шума след кръвообращението в кръвната захар.

Проучване от 2011 г. във Frontiers in Pharmacology показва, че PGX показва обещание за управление на диабета. При тестове на диабетни плъхове, авторите установили, че осем седмици лечение с PGX води до значително намаляване на инсулиновата резистентност и нивата на кръвната захар. В допълнение, PGX изглежда помага за понижаване на нивата на холестерола, телесното тегло и приема на храна. Повече за естествените лекарства за диабет.

Уговорки

PGX е известно, че причинява редица незначителни странични ефекти, включително газове, подуване на корема и запек. Малко се знае за безопасността на дългосрочната употреба.

Имайте предвид, че добавките не са тествани за безопасност и поради факта, че хранителните добавки са до голяма степен нерегулирани, съдържанието на някои продукти може да се различава от посоченото на етикета на продукта. Също така, безопасността на добавките при бременни жени, кърмачки, деца и тези с медицински състояния или които приемат лекарства не е установена. Можете да получите допълнителни съвети за използването на добавки тук.

Къде да го намерите

Широко достъпен за покупка онлайн, PGX се продава в много магазини за натурални храни и в магазини, специализирани в хранителни добавки.

Използване на PGX за здраве

Поради липсата на подкрепящи изследвания е твърде рано да се препоръча PGX за всякакви здравни цели.

Ако обмисляте да го използвате, първо се консултирайте с Вашия лекар. Самостоятелно лечение на състояние и избягване или забавяне на стандартната грижа може да има сериозни последици.

> Източници:

> Brand-Miller JC, Atkinson FS, Gahler RJ, Kacinik V, Lyon MR, Wood S. "Ефекти от PGX, нова функционална фибри върху острата и забавена постпрандиална гликемия". Eur J Clin Nutr. Дек 2010; 64 (12): 1488-93. Epub 2010, 6 октомври.

> Carabin IG, Lyon MR, Wood S, Pelletier X, Donazzolo Y, Burdock GA. "Допълването на диетата с функционалните влакна Polyglycoplex е добре толериран от здрави индивиди в клинично изпитване." Nutr J. 2009 Feb 5; 8: 9.

> Grover GJ, Koetzner L, Wicks J, Gahler RJ, Lyon MR, Reimer RA, Wood S. "Ефекти на разтворимия фиблен комплекс PolyGlycopleX върху хомеостазата на глюкозата и телесното тегло при млади диабетични плъхове Zucker". Front Pharmacol. 2011; 2: 47.

> Reimer RA, Pelletier X, Carabin IG, Lyon M, Gahler R, Parnell JA, Wood S. "Повишени нива на PYY в плазмата след добавяне на функционалните фибри PolyGlycopleX при здрави възрастни". Eur J Clin Nutr. 2010 Oct; 64 (10): 1186-91.