Има ли зелен чай помогне със загуба на тегло?

Всички знаем, че зелените зеленчуци са добри за нас, но какво ще кажете за зеления чай? Вероятно сте чели, че зеленият чай може да помогне да се хвърлят някои нежелани паунда. Но има ли някаква истина в твърдението?

Основният елемент на твърдението е, че зеленият чай подпомага загубата на тегло по два начина:

  1. Кофеинът, макар и ограничен, се казва, че спомага за изгарянето на мазнините и подобряването на физическата активност, което може да доведе до допълнително изгаряне на калории.
  1. Антиоксидантът EGCG, открит в зеления чай, е известен със способността си да повишава метаболизма.

Докато има връзка между високия прием на кофеин и загубата на тегло, чаша зелен чай има само около 40 мг кофеин, което е около една трета от количеството, което е в чаша кафе. По същия начин е необходимо поне пет чаши зелен чай, за да получите достатъчно EGCG, за да повлияете на метаболизма си. Дори и да сте успели да получите значителна доза кофеин и EGCG, като си купувате зелен чай през целия ден, най-вероятно ще приключите с МАСИВНИЯ случай на нервите!

Така че, докато зеленият чай може да не е машината за изгаряне на мазнини, която е изкривена, това не означава, че не може да бъде от полза за загуба на тегло. В края на краищата, неподсладеният зелен чай е един от най-умните напитки. Тя е без калории, мазнини и захар - определено много по-добра от 140-калорична сода. И тъй като е обичайно да объркате жаждата за глад, пиенето на чай от зелен чай може да ви помогне да запазите глад за храна.Но зеленият чай идва със скрита опасност. Тъй като вкусът е лек, но много земен, той често се поднася с много захар и мляко, което може да добави стотици калории. И консумирането на стотици допълнителни калории е сигурен начин да наддават на тегло. Така че трябва да внимавате как се наслаждавате.

Кафенерите могат да бъдат кошмар.

Срещате се с приятеля си за "кафе" и преди да го разберете, сте консумирали половин ден калории от питие, подобно на млека за пиене, и хубав сладкиш. Напитката със зелен чай може да звучи като умен залог, но внимавайте:

Затова поръчайте стандартен зелен чай: топла вода със чанта със зелен чай. Ако сте студени, уверете се, че е неподсладено. След това подсладете напитката си с вкус с някакъв некалоричен подсладител. Ако искате кремообразен горещ чай, добавете само плясък на мляко без мазнини.

Красов бонус: Антиоксидантите в зеления чай са известни като ефективно лекарство за подпухнали очи. Поставете варени и охладени чаени чанти през затворени очи за няколко минути и вижте дали забележите разликата.

За рецепти без вина, храна намира, съвети за трикове и други, се регистрирайте за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!