Ползите от шоколада за здравето

Шоколадът се произвежда от растения, което означава, че той съдържа много от здравните предимства на тъмните зеленчуци като част от вашата анти-стареене диета. Тези ползи са от флавоноиди , които действат като антиоксиданти. Антиоксидантите защитават тялото от стареене, причинено от свободните радикали, което може да причини увреждане, което води до сърдечни заболявания. Тъмният шоколад съдържа голям брой антиоксиданти (почти 8 пъти повече от броя на ягодите).

Флавоноидите също помагат за отпускане на кръвното налягане чрез производство на азотен оксид и балансиране на определени хормони в организма.

В действителност какаовите и шоколадовите продукти се използват в продължение на векове като лекарство в много култури .

Сърдечно здраве Предимства на тъмния шоколад

Тъмният шоколад е добър за сърцето ви. Една малка бара от него всеки ден може да ви помогне да поддържате сърцето и сърдечно-съдовата система добре. Две ползи за здравето на сърцето от тъмния шоколад са:

Други облаги

Шоколадът също има полза, освен да предпазва сърцето ви:

Шоколадът няма ли много мазнини?

Ето още някои добри новини: някои от мазнините в шоколада не оказват влияние върху холестерола ви. Мазнините в шоколада са 1/3 олеинова киселина, 1/3 стеаринова киселина и 1/3 палмитинова киселина:

Това означава, че само 1/3 от мазнината в тъмен шоколад е лошо за вас.

Балансирайте калориите

Тази информация не означава, че трябва да ядете половин килограм шоколад на ден. Шоколадът все още е висококалорична, висококачествена храна. Повечето от направените проучвания използват не повече от 100 грама или около 3,5 унции черен шоколад на ден, за да получат ползите.

Един бар на тъмния шоколад има около 400 калории. Ако ядете половин бар шоколад на ден, трябва да балансирате тези 200 калории, като ядете по-малко от нещо друго. Изрежете други сладкиши или закуски и ги заменете с шоколад, за да запазите същите калории.

Опитайте шоколада

Шоколадът е сложна храна с над 300 съединения и химикали във всяка хапка. За да се насладите наистина и да оцените шоколада, отделете време да го опитате. Професионалните дегустатори на шоколад са разработили система за дегустация на шоколад, която включва оценка на външния вид, мириса, усещането и вкуса на всяко парче.

Отидете за тъмния шоколад

Тъмният шоколад има много повече антиоксиданти, отколкото млякото или белия шоколад. Тези две други шоколадови бонбони не могат да направят никакви здравни претенции.

Тъмният шоколад има 65% или повече съдържание на какао .

Пропуснете ногата

Трябва да търсите чист тъмен шоколад или тъмен шоколад с ядки, портокалова кора или други аромати. Избягвайте нищо с карамел, нуга или други пълнежи. Тези пълнежи са просто добавяне на захар и мазнини, които изтриват много от ползите, които получавате от яденето на шоколад.

Избягвайте млякото

Може да опитате добре, но някои изследвания показват, че измиването на шоколада с чаша мляко може да попречи на абсорбирането или използването на антиоксиданти от тялото ви.