Как да се стреля на бедрата и долната част на гърба

Как да се стреля безопасно на бедрата и гърба мускулите

Има много различни упражнения, които се използват за опъване на бедрените флексори и псоас мускулите (произнасяни така "като"), които се свързват директно с лумбалните прешлени, където се получава болка в долната част на гърба. Когато псоасът е стегнат, той компресира прешлените и дисковете на гръбначния стълб, което може да влоши проблемите на долната част на гърба и да причини болка.

В тази снимка Чикаго мече ъгъла Devin Hester демонстрира лесен начин за отваряне на бедрата и разтягане на мускулите на бедрата, слабините и долната част на гърба.

Тези, които седят на бюрото за продължителни периоди, са склонни към хип и болки в гърба. Положението на седене причинява съкращаване на една мускулна група, докато противоположната група се удължава, за да компенсира. Удължените периоди в това положение карат тези мускули да станат неактивни, докато другият става свръх активен. Това е мястото, където може да се развие мускулен дисбаланс.

Протягане за противодействие на мускулния дисбаланс

Първи стъпки, за да се движите и да се разтягате редовно, ще ви помогне с това. Протеглянето е доказано, че помага за намаляване на болката в гърба, когато се извършва безопасно. Твърдите тазобедрени флексори и камшици са показали, че допринасят значително за болката в долната част на гърба и тяхното разтягане помага за това.

Мнозина от нас имат стегнати hamstrings и бедрени flexors, защото на нашия заседнал начин на живот - и това не е ограничено до кушет картофи! Както бе споменато, седенето на бюрото за дълги периоди води до стегнати мускули, така че опъването на hamters и бедрените flexors .

Практиката на йога има много разтягания, които могат да работят в бедрото и долната част на гърба, за да се намали болката. Описанието, описано тук, е просто, което можете да направите с относителна лекота в повечето настройки.

Как да направите хип и долната част на гръбначния стълб

Можете да променяте това разтягане въз основа на собствената си анатомия, гъвкавост и ограничения. Не забравяйте да запазите напред коляното си над или зад глезена; не позволявайте коляното да се простира пред глезена, тъй като това натоварва коляното.

Знайте повече при упражнения