Бавен готвач Pinto Beans

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 198

Мазнини - 1гр

Карби - 36гр

Протеин - 12g

Общо време 370 мин
Подгответе 10 мин , готвяне 360 мин
Сервизи 10 (по 1 чаша всяка)

Зърната от Pinto правят супер пълнеж, евтино и лесно хранене. Благодарение на 12 грама протеин и 12 грама влакно в една чаша, бобът ви държи пълноценно часове и е чудесно за вашето сърце, талията и храносмилателната система.

Осъществяването на зърната в бавната готварска печка е лесен начин да имате готовност за хранене, когато се приберете от работа. Просто сложете всичко и си отидете, докато готвят. Ако ги направите у дома, ще можете да контролирате точно какво се случва в тях.

Консервираните бобове са чудесни, но понякога е трудно да се намерят някои, които нямат добавена сол. Тези бавни готварски пинто фасул са ароматни, без сол, когато се смесват с чесън, япало, домати и подправки. Рецептата прави голяма партида, за да можете да ги донесете в хапчета или да ядете някои от тях и да замразите някои за по-късно. Те правят чудесни допълнения към салатите, tostadas , tacos и др.

Съставки

подготовка

  1. Потопете боб за една нощ: Изсипете боб в голяма купа или пот. Пресечете и вземете малки скали, които може да са налице. Покрийте боб с вода (най-малко 3 инча над боб) и оставете да седнете на гишето за една нощ. Ако сте забравили да накиснете боб, използвайте метода за бързо накисване (виж съвети за готвене).
  2. Изцедете и изплакнете боб. Поставете в купата на бавната печка. Добавете лук, чесън, jalapeno, кориандър и шунка, ако използвате. Добавете подправки и домати и напълнете с достатъчно вода, за да покриете боб с поне 2 инча с вода.

  1. Поставете капака на бавната готварска печка и гответе на ниски 6 до 8 часа или на високи 4 до 6 часа, като добавите повече вода, ако е необходимо.

Варианти и замествания на съставките

Оставете свинското месо за кошер или за вегетарианец. Тази рецепта ще работи и с черен боб, който е също толкова питателен.

Съвети за готвене и сервиране

За бърз метод на накисване, изплакнете и източете боб. Добавете в саксия и покрийте с поне 3 сантиметра вода. Покрийте, преместете топлината на високи и доведете до бързо заваряване за 1 минута. Извадете от топлината и оставете да се накисват, покрити, за 1 час. След това изцедете и продължете с рецептата.

Сервирайте заедно със зелена салата и царевичен хляб за лесно и вкусно хранене или за употреба в такос, салати и др.