Как да гръбначна стречинг упражнение

Стегнатите гръдни мускули могат да бъдат резултат от лошо поза, вдигане на тежести или други ежедневни дейности. Увреждането на едната или на двете ви части може да доведе до загуба на диапазона на движението (ROM) и общата функция около ръцете или гърдите. Ако чувствате стягане в гръдните мускули - или в резултат на постурално нехайство или гръбначно нараняване - можете да се възползвате от физиотерапията, за да ви помогне да подобрите гъвкавостта на пениса.

Какво правят гръбначните мускули?

Вашите гръдни мускули или гръдните мускули се прикрепят към гръдната кост (гръдната кост) и след това преминават към предния аспект на всяко рамо. Мускулите ви помагат да издърпате раменете си в тялото си - движение, известно като хоризонтално привличане. Нараняването на вашата печка може да доведе до загуба на способността ви да приведете изцяло ръцете си, което води до трудности при вдигането и бутането. Протягането на вашите печки е един от компонентите на рехабилитация на вашите пек, за да ви помогне да възстановите нормалната си мобилност.

Една част от вашата пекториална рехабилитация може да бъде да се учите стречинг упражнения, за да подобрите начина, по който вашите вежди мускули се движат и функционират. Продължителните упражнения за разтягане са прости неща, които вашият ПТ може да предпише, за да ви помогне да подобрите гъвкавостта на гръдните мускули.

Ето няколко идеи, които можете да използвате, за да подобрите гъвкавостта на гръдните мускули.

С помощта на входна врата можете лесно да опънете гръдните мускули.

Ето как да опънете вашите гранули в една врата:

 1. Застанете в средата на една врата с един крак пред другия
 2. Огънете лактите си под ъгъл от 90 градуса и поставете предмишниците от двете страни на вратата
 3. Преместете тежестта си върху предния си крак, наведете се напред, докато не усетите разтягане в гръдните мускули
 1. Задръжте за 15 секунди
 2. Отпуснете се и се върнете в стартовата позиция
 3. Повторете повече от 10 пъти

Можете също така да опънете гръдните мускули на гръдния кош като използвате кърпа или каишка като част от рутинната си кърпа . Ето как да изпълнявате кърпата печ stretch:

 1. Застанете с добра стойка и задръжте кърпа зад гърба си.
 2. Вдигнете кърпата зад гърба си, като държите краищата с двете си ръце
 3. Използвайте кърпата, за да издърпате леко раменете си
 4. Трябва да почувствате разтягане в предната част на гърдите си
 5. Задръжте тази позиция за 15-30 секунди, след което се отпуснете
 6. Повторете 10 пъти

Друг лесен начин да разтегнете стегнатите гръдни мускули е просто да легнете на гърба си с пръсти, преплетени зад главата. Начертайте двата лакти обратно, за да отворите раменете си и да разтегнете вашите очила. Задръжте опъна за 15 до 30 секунди и повторете 10 пъти.

Не забравяйте да се свържете с лекаря си, преди да започнете тази програма или някоя друга тренировъчна програма, за да разтегнете гръдните мускули. Няколко сесии с физическото си терапевт също е добра идея да научите кои гръдни протегния са най-подходящи за вашето състояние.

Поддържането на гъвкавите си мускули може да Ви помогне да постигнете и поддържате правилното положение на тялото. Тъй като гръдните мускули ви помагат да преместите рамото си, гъвкавите гръдни мускули могат да гарантират, че поддържате пълна мобилност в раменните си стави без ограничения.

Словото от

Ако сте претърпели нараняване на едната или двете гръдни мускули на гърдите си или ако физическото ви терапевт препоръча да подобрите гъвкавостта на гръдните мускули, може да се възползвате от включването на гръбначния стълб в програмата за домашно трениране. Това може да Ви помогне да поддържате подходяща подвижност и стойка и да се движите без болка.

> Източник:

> Roddey, TS, Olson, SL, & Grant, SE (2002). Ефектът на гръбначния мускул, простиращ се върху положението на покой на скупулата, при лица с различна степен на напред > главата / закръглената раменна поза. Journal of Manual & Manipulative Therapy , 10 (3), 124-128.