5-те най-добри снимки за бързо хранене за деца

Осъществяване на здравословен избор в ресторанти за бързо хранене

Според Центровете за контрол на заболяванията, почти 35% от децата на възраст от 2 до 19 години се хранят с храни за бърза храна в даден ден. В един свят на бързо хранене, изпълнен с тънки играчки, пържени храни и напитки, напълнени с добавени захари , е възможно да се направи здрав избор?

Независимо дали става въпрос за пътуване по семеен път, удряне на шофиране през футболната практика, или баба и дядо, които измъкват децата да се хранят зад гърба ви, тук са умни снимки, които да се търсят в пет популярни ресторанта за бързо хранене.

Бележка относно хранителните факти

Много от веригите за бързо хранене са разширили предлагането на храна на децата си отвъд само мазни бургери и пържени картофи. Менютата вече изброяват пресни плодове и мляко вместо пържени храни и захарни напитки. Въпреки тези подобрения, много елементи от менюто остават далеч от здравословното хранене.

Частите на детето са склонни да бъдат по-малки от възрастни, но повечето от тях все още са задушени отвъд онова, от което се нуждаят повечето деца . Повечето ястия се предлагат на повече от 400 до 500 калории на порция, като съдържанието на мазнини и натрий обикновено надхвърля желаните нива. Тъй като много от съставките са по същество преработени и прекалено подправени, съдържанието на натрий винаги ще бъде по-високо в ресторантите за бързо хранене.

За да избегнете претоварване на сол, проверете онлайн менюто предварително и изберете най-ниските налични натриеви опции. Като общо правило, пропуснете допълнително солени храни като чипс и пържени картофи. Тези храни са безспорно вкусни, но също толкова високи в калориите и мазнините, без много хранителни вещества.

Макар че не е невъзможно да се намерят разумни храни в заведения за бързо хранене, това със сигурност е предизвикателство. След сканиране на менютата на множество популярни храни за бързо хранене, тези 5 поръчки се издигнаха на върха.

Chick-FIL-A

Според проучване, осъществено от Business Insider, тази масово популярна пилешка барака е най-добрият избор в цялата страна.

Не е изненадващо, че менюто на децата е за пилешки късчета.

Най-добрият избор на менюто е комбинация от удобни за приготвяне на пилешки пилешки късчета, придружени от избор на ябълка или плодова чаша, заедно с кутия за сок от честни деца. Ако печелещите късчета няма да го отрежат за децата ви, по-традиционните пържени пилешки късчета са с по-малко мазнини и калории, отколкото третата и крайната опция на менюто "Chick-n-Strips". Общото количество калории за 9- парче пържени Nugget хранене е 190 калории на порция.

Мак донълдс

Това е студената твърда истина, която някои родители не искат да посрещнат. Повечето деца завършват на "златните арки" всеки път от време на време. Ако спирате и видите Роналд, прехвърлете картофите и шоколадовото мляко и поръчайте Happy Meal с хамбургер, плодове (избор на ябълкови филийки или Клементин) и обикновенно нискомаслено мляко.

Просто прескачайки картофите на децата, ще се спестят 110 калории и 5 грама мазнини. Дори и без пържени картофи това хранене осигурява много калории, пристигащи на 370 на порция. Също така е забележително, че това хранене включва повече от 600 милиграма натрий, което е 25% от дневната препоръчителна стойност.

b.good

Този по-малко известен магазин за бързо хранене има места нагоре и надолу по източното крайбрежие и в чужбина.

Тези ресторанти се специализират в хамбургери, салати, пържени картофи и плодове и зеленчуци на местно ниво.

Спецификациите на менюто се променят сезонно и варират според местоположението, но независимо от мястото, което посещавате, децата могат да избират от свежи възможности, включително сирене на скара (приготвено с местно сирене) със страни като броколи, домашно ябълково пюре и печени обикновени или сладки картофени картофи. Вериги като това доказват, че е възможна здравословна, бърза и лесна за храна храна.

Уенди

Храната често е добре приета от децата, когато е обвита в брашно от тортила. Когато вечеряте с децата на Wendy's, поръчайте пилешка навивка на скара с ябълкови филийки и мляко.

Пилешката обвивка е нова розова храна, но съдържа повече от 600 милиграма натрий и затова трябва да остане "понякога" храна.

Метро

Този все по-популярен сандвич магазин предлага няколко по-малки порции "мини" сандвичи, за да се наслаждават на малките ръце. Менюто Fresh Fit Kids позволява на малките да натрупват зеленчуци на шунка, пуйка и печени сандвичи от говеждо месо; veggie subs са също избор в менюто.

Сандвичи в детското меню са придружени от кутия за сочни деликатеси и ябълкови филийки, а пълната храна - средно около 400 до 500 калории на порция, в зависимост от това кой сандвич поръчвате.

> Източници:

> Vikraman et al. Калориен прием от бързо хранене сред деца и юноши в САЩ, 2011-2012. NCHS Data Brief No. 213, 2015,

> Рега S. Анимираната карта показва най-популярните заведения за бързо хранене във всяка държава. Бизнес вътрешна информация. 5 декември 2016 г.