Как да се избегне получаване на главоболие след бягане

Главоболието по време на или след бягане е сравнително обичайно, особено когато се движи в горещо време . Те могат да бъдат приписани на един или повече от тези фактори.

дехидрация

Главоболието може да бъде симптом на дехидратация , затова се уверете, че сте достатъчно пили преди, по време и след вашите тренировки . Основно правило е да пиете четири до шест унции на всеки 20 минути по време на вашето бягане.

Но използвай жаждата си като водач - ако се чувстваш жаден, трябва да пиеш. Ако работите повече от 90 минути, не забравяйте да редувате водата и спортните напитки , така че замествате електролитите, които губите от потта. Не забравяйте да рехидратирате, след като сте готови. Проверявайте урината - ако урината ви е тъмно жълта, изпийте повече вода, докато не е лек цвят на лимонада.

Слънчева светлина

Ярката слънчева светлина може да бъде главоболие за някои хора. За да предотвратите главоболие (и същевременно да защитите кожата и очите си по едно и също време), носете шапка с ръб и слънчеви очила , които се движат през деня. Опитайте се да бягате на сянка, когато е възможно.

Упражнение Главоболие

Едно от най-често срещаните обяснения след главоболието, особено при горещо време, е, че това са упражнения. Имате ли пулсиращи главоболия от двете страни на главата си по време или след вашите писти? Те могат да бъдат упражняващи главоболия.

Упражняващите главоболия се появяват по-често, когато се движат в горещо време или на висока надморска височина , и са по-чести сред бегачите с лична или фамилна история на мигрена.

И така, какво причинява тези упражнения? Когато работите или правите друга форма на упражнение, мускулите в главата и шията Ви се нуждаят от повече кръв, за да циркулират.

В резултат на това кръвоносните съдове в тези области набъбват, което може да доведе до упражняване на главоболие.

Упражняващите или усилващите главоболия обикновено са безвредни и могат да бъдат лекувани с лекарства за облекчаване на болката. Може да сте в състояние да ги предотвратите, ако избягвате да бягате по време на най-горещата част от деня (което е добра идея и за предотвратяване на заболявания, свързани с топлината) и се уверете, че сте правилно хидратиращи, включително и замяна на електролити, загубени от пот.

Някои бегачи намират облекчение, като следват разтягане на ръцете, раменете и особено на врата си. Уверете се, че правите някои пост-план прости , в климатик, ако е възможно или на сянка, най-малко.

Ако лекарствата за борба с болката не облекчават симптомите, консултирайте се със здравен специалист. Той или тя може да Ви препоръча лекарство за главоболие, което можете да вземете преди тренировка, за да предотвратите главоболието.

Докато повечето упражнения с главоболие са доброкачествени, рядко упражняване на главоболие може да бъде знак за сериозен основен медицински проблем. Ако започнете да приемате главоболие при физически упражнения заедно с някой от следните симптоми, трябва да поговорите с Вашия лекар: Главоболие, продължило повече от един ден, загуба на съзнание, твърда врата, двойно виждане, повръщане, главоболие само от едната страна на главата , или първия епизод на усилено главоболие, настъпило след 40-годишна възраст.

Източници:

> Фондация "Мигрена" на Националната Главоболие.