Афродизиаци, които са здравословна храна

1 - готвене за любов? Храни, които са афродизиаци

Бен Ричардсън / Гети изображения

Афродизиак е нещо, което ви подтиква или засилва сексуалните желания - те са кръстени на Афродита, гръцката богиня на любовта и красотата. По време на историята, заглавието на афродизиак е дадено на няколко храни, за които се смята, че подобряват сексуалната функция или плодородието.

Днес знаем, че афродизиакните храни вероятно нямат влияние върху сексуалния Ви живот, но много от тях са полезни за вашето здраве. Вероятно витамините, минералите, фитохимикалите или други антиоксиданти, намерени в тези афродизиаци, са истинският ключ за здравословен любовен живот. Превъртете през слайдшоуто, за да видите някои от любимите ни афродизиак храни.

2 - Банани

Брайън Макдоналд / Изображения

Привлекателността на банана като афродизиак е сравнително очевидна, предвид формата му. Но те имат впечатляващи хранителни ползи, тъй като те са богати на калий и витамини и минерали. Бананите съдържат и ензим, наречен бромеад, за който се казва, че подобрява сексуалното здраве на мъжете.

3 - Аспержи

Брайън Хагивара / Гети изображения

Аспержите са друг афродизиак, който изглежда, че застава на вниманието. Дългият тънък зеленчук е богат на витамини като фолиева киселина и витамин К, минерали, фибри и антиоксиданти. Апаратурата естествено е с ниско съдържание на калории.

4 - Скъпа

Людмила Чернова / Гети изображения

Медът има дълга история като сладък и лепкав афродизиак. Често е била предписана на младоженците на медения си месец от древните лечители. От гледна точка на храненето, медът не е много по-добър от всяка друга захар, въпреки че има някои хранителни вещества и лесно се абсорбира за бърз взрив на енергия. Но това е вкусът, който прави меда толкова магически - дъждът от мед може да добави малко упадък към всяко ястие.

5 - Авокадо

Том Кели Архив / Гети изображения

Авокадото прилича на друга част от мъжката анатомия и отдавна се смята за афродизиак. Независимо дали те предизвикват нещо или не, това е съмнително, но те са богати на витамини, минерали, мононенаситени мазнини и могат да подпомогнат здравето на простатата.

6 - Шоколад

Жан-Ив Бруел / Гети изображения

Шоколадът е навсякъде на Деня на Св. Валентин, така че трябва да има някакво афродизиаско качество, нали? Може би - тъмният шоколад има антиоксиданти, които поддържат здрави стени на кръвоносните съдове, които могат да ви помогнат да получите кръвта си. Независимо дали вкусът и топенето на устата ви от висококачествен шоколад може да измине дълъг път към настроението.

7 - Отровни стриди

Джейми Грил / Гети изображения

Суровите стриди са легендарни като афродизиаци - може би това е формата или текстурата? Или може би съдържанието на хранителни вещества - стридите са с висок цинк, което е необходимо за сексуалното здраве на мъжете. Те са богати на протеини, калций, калий, желязо, магнезий и витамин В-12.

8 - Фиг

Лай Морис / Гети изображения

Листата на фигурите често се използват, за да покрият най-ниските райони в иначе голи фигури в картини, така че може би има някаква асоциация там. Или може би това е колко зрели смокини са пълни със семена (и, разбира се, тяхната форма). Във всеки случай, смокини могат или не могат да имат власт над вашия сексуален живот, но те са питателни. Фигурите съдържат повече минерали, отколкото повечето други плодове, плюс здравословна доза фибри.

9 - Ягоди

Роберто Ванукук I / Гети изображения

Ягодите се свързват с Венера, римската богиня на любовта, и те са с форма на сърце, така че е очевидно защо те се смятат за афродизиаци. Те със сигурност са сред най-здравите храни в този списък. Ягодите са натоварени с витамин С, калий и антиоксиданти.

10 - Чили чушки

Стартирайте снимката / Гети изображения

Чили чушки донасят огън и страст на всяко хранене и може би те могат да донесат същата горещина на вашия любовен живот. Чилийските чушки съдържат капсаицин, естественото съединение, което произвежда топлината. Те също така са питателни - чушките чушки са отличен източник на витамин С и други витамини и минерали.

11 - Нар

Мич Хърдлика / Гети изображения

Наровете бяха наречени за Афродита, гръцката любовна богиня. Изкуствените кръгли зрели плодове от нар са напълно натоварени със семена - перфектни като символ на плодородието. И здравословен в това - аромите на нар са богати на витамини, минерали, фибри и антиоксиданти.