Как да направите позицията на крака на маса в Пилатес

Определение и инструкции

Краката на таблата са началната позиция за различни упражнения за Пилатес . Тази позиция може да се използва и като модификация за много упражнения с пилатес, като се поддържат краката в настолна позиция.

В позицията на настолните крака коленете се огъват така, че бедрата да са перпендикулярни на пода, а глезените да са успоредни на пода. Краката трябва да се притискат леко заедно, така че вътрешните бедра да са заети.

Нарича се настолна, защото долната част на краката ви формира плоския, плосък връх на масата, докато бедрата ви оформят прави, перпендикулярни крака на маса, които ви свързват със земята.

Позицията на таблото е упражнение, което е собствена. Той предизвиква напречния коремен мускул.

Когато виждате натискане в инструкциите за упражнение на Пилатес или инструкторът ви казва да отидете на маса, това е позицията, която те определят.

Алтернативен правопис и синоними за Tabletop Legs

Примери и използване на позицията на краката

Други позиции и упражнения на таблото

Освен използването на термина за позиция на Пилатес, има и други упражнения и движения, които използват думата "плот".

Tabletop Prop : Легнете на гърба си и поставете краката си на стол, кутия или упражнявайте топката под ъгъл от 90 градуса. Това е модификация, която може да се използва с упражнения на Пилатес.

Обърнете се нагоре / настолна йога Поза: Това е позиция на йога, в която гледате нагоре, повдигате пода с ръце и крака.

Също така е известно като раци поза и като Half Reverse Plank. В този случай стомаха и гръдния кош представляват плота. И за да объркате въпросите, полюсната маса (Bharmanasana) понякога се нарича "маса", но това е обратното, коленичи с лице надолу, ръце изтеглени и бедра перпендикулярно на пода, гърбът ви сега е покривка за маса.

Упражнение на таблото: Поемането и излизането от настолна позиция е собственото му упражнение. Започваш да лежиш на гърба си; коленете се наведоха, ходиха на пода. Сега повдигнете един крак на табло положение, последван от другия крак. Задръжте позицията за повече от 10 секунди, след това спускайте краката си един по един назад на пода. Това може да се повтори няколко пъти. За по-голямо предизвикателство можете да лежите с пяна ролка на дължината на гръбнака. Това би добавило нестабилност към упражненията на работното място.

Сгъване на маса: Това е потапяне, докато държите масата или пейката зад себе си, огъвайки коленете си до 90 градуса, за да повдигнете краката си от пода и да се спуснете с ръце, докато лактите ви бъдат на 90 градусова позиция. Работи с множество мускули в ръцете, раменете, бедрата и бедрата.