Как да направите пилатес главата крак упражнение

Главата на главата е основно упражнение за Пилатес. Можете да го използвате като част от затоплянето си и като средство за облекчаване на стреса през целия ден. Главата на главата е лесна, но не е просто начинаещ пилатес . Това е първият очевиден ход (след дишане и корема ) в много от нашите най-напреднали упражнения.

Тъй като е толкова просто, хората забравят да направят главата правилно. Но главата кима защитава шията и е съществена част от гръбначния стълб във всички типове упражнения - нагоре, надолу и нагоре. Ще откриете, че започването на правилните упражнения прави огромна разлика. Сега кийте главата си в съгласие и ние ще започнем.

1 - Започнете в неутрална позиция за главата

Скот Клайнман / Фотодиск / Гети изображения

Можете да упражнявате главата си кимване или да седите, но най-добре е да го практикувате легнало, както бихте направили в началото на Пилатес сесия.

Започнете: Легнете на гърба си с наведени колене и крака на пода.

Краката ви трябва да бъдат успоредни на бедрата, коленете и краката ви на една линия. Ръцете ви почиват по страните ви, длани надолу. Вашият гръбнак е в неутрално положение - всички 3 естествени криви са налице.

Уверете се, че лицето ви е плоско до тавана, така че да не започвате да се накланяте нагоре или надолу.

Ментално сканирайте тялото си, оставяйки ненужно напрежение. Направете няколко дълбоки вдишвания в това положение.

2 - Главата кимва надолу

Главата кимва надолу. (в) 2009 г., Маргерите Огъл

Вдишване : Използвайте дишането си, за да увеличите усещането за дължина в гръбнака, така че пространството в гърба - точно под основата на черепа - да се отвори, освобождавайки брадичката надолу.

Почувствайте това като удължаващо и отварящо движение, вместо да дърпате брадичката надолу отпред. Не забравяйте да избягвате заглушаване на брадичката.

Това е действителната позиция на главата.

Издишайте : Върнете се в неутрално положение

3 - Главата се накланя назад

Head Tilt Back. (в) 2009 г., Маргерите Огъл

Вдишване : Наклонете главата си назад. Това е само малък ход.
Отново дръжте дължината на врата си. Искате гърба на врата да се чувства подкрепена. Дишането може да помогне с това, ако мислите, че пътувате по дължината на гръбнака си и запълвате областта зад врата.

Издишайте : Върнете се в неутрално положение

Не използваме главата, която се накланя много назад в пилатес, но е важно да се тренирате, за да разпознаете как използвате главата и шията си. (Намаляването на главата назад по компресиран начин е навик за много от нас, тъй като натрупваме стрес през деня.)

Повторете упражнението на главата на пълна глава

Повторете упражнението няколко пъти, като се движите с дъха.

4 - Интегрирайте главата Nod в упражненията си Пилатес

Head Nod започва много упражнения. (в) 2007 г., Маргерите Огъл

Главата на главата е част от много маси и упражнения за пилатес. Направете някои от следните мат упражнения, изпитващи главата кимване като продължение на кривата на гръбначния стълб.

Сега кимате като пилатес професионалист!