Как да направите постоянен Quad Stretch за гъвкавост

Научете как безопасно да изпълнявате простия квадрицепс

Квадрицепсите (quads) са група от мускули по предната част на бедрото. Те се състоят от квадрицепс феморис, ректус феморис , vastus lateralis, vastus medialis и vastus intermedius.

Тази мускулна група е наета да разширява крака, като изправя коляното и е основен двигател на стълбище за катерене и колоездене.

Уврежданията на мускулите на квадрицепсите често са причинени от силен или гъвкав дисбаланс между квадрицепсите и камшиците .

Постоянният четириъгълен участък е отличен за подобряване на гъвкавостта, но ако страдате от болки в коляното или гърба, трябва да сте лесни за това разтягане.

Има много различни начини за разтягане на квадрицепсите , но тук е проста версия, която можете да направите, докато стоите.

  1. Застанете на един крак. Ако имате нужда от подкрепа, задръжте върху нещо твърдо, като стена или стол, за подкрепа.
  2. Наведете дясното коляно и приведете петата си към задника си.
  3. Докоснете глезена си с другата (лявата) ръка.
  4. Застанете изправен и вдигнете коремните мускули. Опитайте се да поддържате коленете си един до друг. Отпуснете раменете си. Докато държите крака си в огънато положение, ще усетите леко дръпване по дължината на бедрото и бедрото.
  5. Дишайте дълбоко и задръжте участък за 20-30 секунди, освободете и повтаряйте левия крак, този път държите глезена си с дясната си ръка.

Съвети за постоянния Quad Stretch