Можеш ли да пиеш Бърбън на диета без глутен?

Научете дали можете спокойно да пийнете на бурбона

Ако сте на диета без глутен, може да се запитате дали се вписва Бърбън. Бурбон - форма на уиски, която се смята за "народният дух на Америка" - трябва да бъде направена от най-малко 51 процента царевица, което е зърно без глутен , Обаче останалата част от кашата, която влиза в бурбона (до 49% от общото количество), обикновено идва от пшеница, ечемик и ръж, като всички те са, разбира се, трите основни глутенови зърна .

Но това означава ли, че бърбънът не е без глутен? Зависи от кого питаш. Експертите не са съгласни дали хората с чувствителност към целиакия и чувствителността към нелечилия глутен могат безопасно да пият бърбън и други алкохолни напитки, дестилирани от глутенови зърна.

Какво казват експертите за Бърбън и Глутен

Националните институти по здравеопазване и няколко големи общества в Съединените щати казват, че дестилиран алкохол се счита за свободен от глутен, тъй като процесът на дестилация премахва вредния глутен протеин.

Въпреки това, данъчната и търговска бюро за алкохол и тютюн, която регулира алкохолните напитки в Съединените щати, има текуща политика, според която напитките, произведени от глутен, не могат законно да носят претенцията "без глутен", тъй като глутен (или фрагменти от глутен протеин ), които остават в такива напитки, може да не бъдат открити лесно със съществуващата технология за тестване.

Вместо това производителите могат да обяснят на етикета, че алкохолът е бил обработен, за да се премахне глутена, доколкото той съдържа и отказ от отговорност, че продуктът може да съдържа глутен, а етикетът е очевиден.

Предимството на това е, че ако дадена алкохолна напитка съдържа етикет без глутен, не знаете, че в нито една част от производствения процес не се използва глутен.

Да пиеш или да не пиеш Бърбън

По-голямата част от хората с чувствителност към целиакия или глутен изглежда не реагират на алкохола, дестилиран от глутенови зърна, но съществено малцинство реагира, поради което има някакво несъгласие между експертите дали е безопасно или не.

Не е ясно колко хора се разболяват от тези напитки, но е достатъчно, ако сте нови за диетата, трябва да опитате с най-голяма предпазливост, особено на първо място, бурбона и други глутенови зърна, съдържащи алкохолни напитки.

Опция за царевица Бурбон

Има още една възможност, ако реагирате лошо на алкохол на базата на глутен и зърно: Hudson Baby Bourbon, който се състои от 100% царевица. Имайте предвид, че този бурбон не претендира да е без глутен или без кръстосано замърсяване с глутен (той се произвежда от малка дестилерия, която също обработва глутенови зърна). Въпреки това, това може да е опция за някои хора, които пожелават бърбън, но реагират на повечето от тези на пазара.

Други алкохолни опции

Ако не можете да пиете Бурбон, не се отчайвайте: все още има много различни алкохолни напитки, които можете да опитате, включително вино , безглутенова водка , ром и без глутен бира .

> Източници:

> Отвъд целякия. Ликьорът не съдържа глутен?

> Фондация "Celiac Disease". Какво мога да ям?

> Алкохолни напитки без глутен. Celiac.com. Публикувано на 20 февруари 2015 г.

> Седмичен бюлетин на TTB: Седмични новини, 28 април 2017 г. Данъчно облагане и търговско бюро за алкохол и тютюн. Публикувано на 28 април 2017 г.