Как да стигнем децата, интересуващи се от бягане

Насърчете децата си да се движат

С детското затлъстяване във възход, е по-важно от всякога да се вземат деца от дивана. Ако сте бегач и бихте искали децата ви да прегърнат спорта на бягане, има няколко начина, по които можете да ги заинтересувате (без да ги принуждавате):

Бягайте с тях в паркове или в пътеки

Кристофър Фучър / Гети

По-безопасна и по-забавна алтернатива за бягане по пътищата с децата ви е да ги отведете до паркове или пътеки, за да се движите. Можете да комбинирате малко движение с природата разходка. Или да играете на детската площадка след кратък джогинг около парка.

Доведи ги на вашите раси

Следващият път, когато провеждате състезание, помолете децата си да ви бъдат мажоретки. Те може дори да искат да направят някои мотивиращи знаци за вас и другите бегачи. Гледането на състезанието в състезанието и преживяването на радостното вълнение ще ги вдъхнови и ще ги насърчи да опитат.

Въведете ги в детска раса

Много състезания по пътя предлагат състезания за деца преди или след основното състезание. Разстоянията винаги са къси, навсякъде от 25 фута до миля, в зависимост от възрастта на децата . Децата обикновено получават тениска, панделка или друг спортен сувенир за участие. Като част от състезанието ще се надяваме, че децата ви ще се вълнуват от бягането.

Започнете текущ регистър с тях

Забавляващ начин да поддържате децата развълнувани да продължават да текат е да ги накарат да проследят разстоянията си и да ги добавят. Можете да помогнете на детето да проследява разстоянията си в обикновен ноутбук или дори на компютъра. Просто напишете датата и оценката на разстоянието. За да ги поддържате мотивирани, можете да ги накарате да се опитат да работят на определено разстояние за определен период от време, като 3 мили в един месец. Можете да планирате малка награда, след като достигнат целта си. Допълнителна полза, разбира се, е, че те също така ще практикуват математически умения и ще научат повече за измерванията на дистанцията, като същевременно следи движението им.

Пускане на игри

Повечето деца обичат да бягат, но много се отегчават по време на обиколки около писта или гимназия. Планирането на организирани игри, които включват бягане, е чудесен начин да накарате децата да се упражняват, докато все още се забавляват. Ето някои игри, които винаги са голям хит с деца.

Потърсете програма за младежки програми

Подобно на много възрастни, децата могат да мислят за бягане като индивидуален спорт, но има много програми или клубове за деца. Създаването на нови приятели и работата с други деца е чудесен начин да накарате децата да се интересуват повече от бягството.