Сладки бобови растения да добавите към вашата диета

1 - Ползите от яденето на бобови растения

Westend61 / Гети изображения

Бобовите растения трябва да са част от вашата диета, защото са с високо съдържание на фибри, белтъчини, минерали и витамини В. Те също така са евтини и можете да ги съхранявате дълго време. Всъщност мисля, че трябва да ядете най-малко три порции боб, леща или грах всяка седмица. Превъртете слайдшоуто, за да научите повече за любимите ми бобови растения.

2 - Черноокият грах

Алехандро Ривера / Гети изображения

Една чаша варени чернооки грах има 11 грама влакно и 13 грама протеин. Те често са обединени със свинско или бекон и са включени в рецептите на Hoppin 'John, но те могат да се използват и в супи и салати.

3 - Нахут

Майкъл Молър / EyeEm / Getty Images

Нахутът е известен и с фабрика garbanzo. Те често се предлагат като странично ястие, но вкусният им вкус ги прави идеални за закуски и за приготвяне на салати. Една чаша на нахут има над 14 грама протеин и 12 грама фибри.

4 - Зелен грах

Съюзник Т / Гети изображения

Една чаша грах има пет грама фибри и около 6 грама протеин. Грахът също е с ниско съдържание на калории в сравнение с други бобови растения - една чаша варени грах има само 83 калории. Прясният грах е вкусен, но е добра идея да държите чанта или две замразени грах на ръка, те са толкова лесни за приготвяне.

5 - Канелини Фасул

Диана Милър / Гети изображения

Фасулът "Канелини" е голям бял боб, известен също като бял боб. Те имат гладка текстура, но държат добре формата си, когато са готвени, така че те са идеални за салати или ястия, където искате бобът да остане цял. Една чаша канелини има около 15 грама протеин и 11 грама фибри.

6 - Северен боб

4kodiak / Гети изображения

Големите северни боб са по-малки от канелините и имат по-зърнеста структура. Но те ще работят добре във всяка рецепта, изискваща бели боб. Една чаша от голяма северна фасул има 8 грама протеин и 7 грама фибри .

7 - Боб на флота

Westend61 / Гети изображения

Фурми от флота са малките бели бобчета с лек аромат, които обикновено се използват в традиционните печени боб рецепти. Те могат да се разпаднат, така че да са най-добри в пюрета, ястия и супи. Една чаша боб на флота има 15 грама протеин и 19 грама влакно.

8 - Пинто Фас

4kodiak / Гети изображения

Pinto боб често се използва в мексиканската кухня. Те работят добре за рецепти, които изискват цяло или пюре от боб. Една чаша пино фасул има около 15 грама протеин и 15 грама фибри.

9 - Бобови бонбони

Диана Милър / Гети изображения

Красивите розови и тен боровинки имат мека текстура и готвят за по-малко от час. Те също са известни като римски боб или боровинки. Една чаша боровинка има 17 грама протеин и 15 грама фибри.

10 - Бъди боб

Банар Фил Ардхи / EyeEm / Гети изображения

Тъмно червените бобчета са едни от най-големите бобчета. Те са бобът, който най-често се използва в рецепти от хлеб. Една чаша боб съдържа 17 грама протеин и над 16 грама влакно.

11 - Лима Фасул

Диана Милър / Гети изображения

Лима фасулът има гладка текстура и приятен вкус. Те работят добре като странично ястие или като съставка в супи, салати и бонбони. Една чаша лимонов боб има 15 грама протеин и 13 грама фибри.

12 - Леща

Westend61 / Гети изображения

Лещите са вкусни, натоварени с протеини и са толкова лесни - няма нужда от накисване. Те отнемат само около 20 минути за готвене. Ще намерите няколко сорта, включително злато, червена и тъмна леща.

13 - Fava Фасул

VANDAL Фотография / Гети изображения

Fava бобът може да отнеме малко работа - трябва да ги свалите от черупките им и след това да премахнете твърдите им покрития. Но си струват усилията. Една чаша фавова има 13 грама протеин и девет грама фибри.

източник

Американско министерство на земеделието Селскостопански изследвания служба Национална база данни за хранителни вещества за стандартна референтна версия 28. https://ndb.nal.usda.gov/ndb/search.