Какво представлява торбарда за колоездене на закрито?

Data насилници, радвайте се! А Torqboard може да звучи като устройство за изтезание, но всъщност е собствена метрична система за представяне, която е уникална за студията за колоездене Flywheel. Ако се наслаждавате на измерването на напредъка си или на конкуренцията си, ще обичате това.

Как работи

Всеки мотор в студиото на Flywheel в стил стадион е оборудван с малък компютър, който измерва и показва съпротивлението ви (което студиото нарича "Torq", просто, за да бъде фантазия), скоростта в RPM, текущата и общата мощност и други съответните статистически данни.

Този измервателен уред на Torq измерва колко усилие упражнявате въз основа на нивото на съпротива на велосипеда и скоростта, с която педалите. Следенето на измервателния уред "Torq" ви позволява да прецените колко силно се бутате във всеки един момент и как се представяте като цяло.

Ако изберете да участвате в споделянето на статистическите данни, те ще се покажат (с избрания от Вас "псевдоним" и номера на мотора ви) на двата големи екрана ("Torqboards"), които показват мощността на ездачите на различни интервали по време на този клас , (Това не е осветено през цялото време, което е хубаво, защото би било отвличащо вниманието.) Ако сте най-малко конкурентни, участието в системата Torqboard може да е привлекателно, защото ви позволява да видите в реално време как сте " в сравнение с други състезатели от същия пол; това, което съветът няма да ви каже, е дали те са в същата възрастова група или фитнес ниво, както сте.

Какво да правим с

В зависимост от личността си, може да приемете класирането си така, както е или да избере да изстреля усилията си, ако не ви харесва това, което виждате. Трябва да призная: Към края на класа, жената на позиция номер три изпъкна моята мощност само с 2 точки, затова реших да извикам темпото и съпротивата си за последната минута, за да видя дали мога да я предам.

Направих. Повярвайте ми, не се гордея с тази конкурентна серия, но се чувствах добре да поставя трета, а не четвърта (от десет) сред жените. Класът беше пълен, като най-малко две трети от 63-те мотори, заети от жени с 10 до 20 години по-млади от мен.

Това, което ми харесва най-много, е системата Torqboard ви позволява да се конкурирате със себе си от един клас на друг. Веднага след приключване на класа, можете да влезете в профила си в Flywheel и да видите статистическите си данни, включително средната ви RPM, максималната RPM, средната ви Torq, максималната Torq, средната скорост (в мили / час) , общото ви разстояние, покрито (в километри), и очакваните калорийни разходи (ако приемем, че тежи между 145 и 165 паунда).

Когато се прибрах вкъщи, влязох в профила си, проверих статистиката си и бях доста доволен от това, което видях. Знаех, че това беше тренировка за убиец - излязох с червеното си лице, червено, а тялото ми се изливаше от пот , чувствайки се доста еуфорично - но цифрите го потвърдиха. Все пак бях шокиран да открия, че бях изгарял около 738 до 813 калории в 45-минутния клас. За сравнение, когато преподавам в 45-минутен клас, карам доста усилено и изгарям от 450 до 550 калории. Това е доста различно!

Кой знае колко точно са числата на закритите велосипеди, но те със сигурност ме накараха да се чувствам добре.

За следващия ми клас Flywheel ще се съсредоточа върху това, че бих моя собствена статистика, а не по-високо от другите. Това е цел, за която няма да се притеснявам - и това ще е по-важно за моето обучение в дългосрочен план.