Сусам чесън струнни боб Almondine

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 89

Мазнини - 7 гр

Carbs - 5g

Протеин - 2g

Общо време 35 мин
Подгответе 10 мин , готвяйте 25 мин
Сервирания 4 (по 1/2 чаша всяка)

Тази едноканална странична чиния е здравословно отнемане на традиционната печена зелена бисквитка. Зелените бобчета дават зеленчуци. Според проучването на MIND за диета, това ще помогне за предпазване от когнитивен спад и ще помогне на мозъка ви да функционира до 1½ години по-млад!

Изхвърлянето на нарязани бадеми добавя в здравословните мазнини , витамин Е и калций. Те спомагат за намаляване на оксидативния стрес и възпаление. Те също така подхранват мозъка и тялото ви с фибри, фолат и флавоноиди. Това води до забавяне на когнитивния спад и увеличаване на дълголетието в дългосрочен план.

Чесънът и лукът в това ястие също така спасяват мозъка от когнитивен упадък - в края на краищата, това, което е добро за сърцето ви, е добро за здравето на мозъка ви.

Съставки

подготовка

  1. В средно огънат тиган на средно-ниска температура, добавете масло и чесън. Подсушете за минута. Добавете лука и настъргайте още една минута, докато лукът стане полупрозрачен и леко кафяв по краищата.
  2. Хвърлете в зелените бобчета. Смесете, покрийте и оставете да готвите за няколко минути. Разбъркайте понякога и оставете да готвите и парите под капака за още няколко минути.
  3. Добавете лимонов сок, бадеми и сол и разбъркайте докато готвите. Намажете, докато зелените бобчета започнат да се смекчават. Извадете от топлина. Хвърляйте и разделяйте в купички или плочи за сервиране.

Варианти и замествания на съставките

Подправете ястието с jalapenos, sriracha или добавете пушен аромат с пушена червен пипер. Ако харесвате вашата храна кремообразна, добавете до една четвърт чаша пълномаслено мляко.

Напийте няколко гъби с бели бутони или бебета, заедно със зелените зърна за допълнителна порция зеленчуци.

Използвайте по-малко, по-деликатно разнообразие от зелени бобчета, наречени haricot verts за по-сложно представяне. Те са по-тънки и ще отнеме по-малко време за готвене.

Съвети за готвене и сервиране

Не забравяйте да готвите зелените зърна до мека, но не прекалено мека или гъста. Преди да сервирате, хвърлете добре, за да се уверите, че всяка порция съдържа някои от чесъна, лука и бадемовата смес.

Ако предпочитате да печете във фурната, просто сложете всички съставки в купа, която е годна за фурна, и я поставете във фурна от 400 градуса за 40 минути. Смесете на всеки 10-15 минути. Сервирайте незабавно с пилешки гърди, риба или тофу на скара или на скара.