Как да намерите здравословна храна в менюто на ресторанта

Избирането на хранителни храни в повечето ресторанти се чувства като трудна задача. Особено, когато менютата имат описания на уста или изкусителни снимки - и ти си гладен. Ако не хапнете твърде често, може да сте способни да се хвалите с храни, които вкусват добре, но не са толкова добри за вас. Но ако ядете често в ресторантите, трябва да знаете как да намерите най-здравословните храни.

Повечето ресторанти имат най-малко няколко здравословни опции, които могат да бъдат отбелязани в менюто. Ресторантът може също така да поддържа отделни менюта, в зависимост от това коя диета е модерна. Например, може да намерите опции с ниско съдържание на мазнини, без глутен или с ниско съдържание на въглехидрати.

Все още трябва да разгледате избора. Просто като ниско или безплатно от нещо не гарантира, че специалната такса за диета е по-здравословна от обикновените елементи от менюто.

Бях в много ресторанти. Ето моите съвети за намиране на по-здравословните храни в менюто.

Потърсете най-здравословните предмети:

След това се уверете, че методът за готвене е подходящ. Вие не искате да добавите твърде много калории от излишната мазнина или купчина на натрий :

Тези елементи от менюто обикновено са с по-ниско съдържание на мазнини и калории, стига те да не се напояват с тежки сосове.

Методи за готвене за избягване:

Храната, приготвена по тези методи, е с високо съдържание на мазнини и калории и може да има и високо съдържание на натрий.

Говорейки за натрий, тези храни са много високи в натрий:

Помолете вашата храна да се приготви без тези предмети или да ги поднесете настрани.

Изберете салата вместо супата.

Всички салати са добри? Много от тях са, особено ако те съдържат много зеленчуци, зеленчуци и плодове, но все пак можете да получите твърде много мазнини и калории, когато са натоварени с гъсти кремообразни превръзки и сирене. Поръчайте лек винегрет вместо това или използвайте лимонов или лимонов сок. Останете далеч от тако салати или салати, покрити с пилешки ленти, защото те са с високо съдържание на мазнини, калории и натрий.

Ако искате десерт, изберете нещо, което съдържа пресни плодове или плодове вместо висококалорични сладки като пайове, кейкове или сладолед.

Не виждате ли здраво изглеждащи елементи в менюто? Не се страхувайте да помолите своя сървър за помощ. Обикновено можете да оставяте много от съставките, които не искате, или да поръчате заместители. Възможно е да закупите половината от храната си, или ако имате хладилник и микровълнова печка, можете да вземете част от храната си, за да отидете.

Източник:

Американската сърдечна асоциация. "Съвети за ядене". Достъп до 11 април 2016 г. http://www.heart.org/HEARTORG/GettingHealthy/NutritionCenter/DiningOut/Tips-by-Cuisine_UCM_308333_Article.jsp.