Как да оставите работещ партньор по време на състезание

Съвети за избягване на боли чувства

Тренирането с приятел определено има своите предимства , но в някакъв момент може да се окажете в тази неудобна позиция, че искате да бягате по-бързо от вашето приятелче по време на състезание. И така, какъв е правилният начин да оставите партньора си зад себе си, без да чувствате, че го изоставяте? Ето няколко съвета за избягване на чувствата на болката и развалянето на разхвърлян ден с Вашия текущ партньор:

Имате план за надбягване.

Рони Кауфман / Лари Хиршовиц
Преди състезанието, уверете се, че говорите подробно за целите и стратегиите на състезанието. Ако те не съвпадат, не го насилвайте и не променяйте плановете си, за да можете да бягате заедно. Ако сте на една и съща страница, говорете за това как нещата могат да се променят по време на състезанието. Уверете се, че и двамата сте отворени за възможността да се разделите.

Бъдете самодостатъчни.

Не разчитайте на управляващия си партньор за всичко, от което имате нужда по време на състезанието, като гелове , часовник за бягане или хидратация. Уверете се, че и двамата носите всичко необходимо за състезанието си, така че няма да останете без необходимите елементи, ако се разделите. Вие не искате партньорът ви да ви накара да се придържате към нея, защото няма джобове, за да задържа гелове.

Комуникацията е ключова.

По време на състезанието се уверете, че общувате открито с управляващия си партньор за това как се чувствате. Не се страхувайте да кажете: "Това темпо е прекалено бързо за мен. или "Чувствам се наистина добра. Мисля, че ще го взема."

Преди да излитате или забавите, нека вашият партньор знае какво ще направите. Той или тя определено ще оцени хедсъп, преди да започнете да ускорявате. Ако вашият приятел ти дава трудно да я напуснеш, внимателно й напомняй, че и двамата си ръководиш собствената си раса.

Насладете се на състезанието заедно по други начини.

Състезанието в състезанието не е единственият начин за вас и вашите приятели да се наслаждавате на състезанието заедно. Отидете заедно в състезанието, излезте на стартовата линия и се уверете, че се срещате, за да празнувате след състезанието.