Причини да имате зелена гладене

Вътре има страхотно хранене, ако можете да постигнете цвета

Зелените фъстъци могат да бъдат всички ярости в баровете със сок и здравословни павилиони за бързо хранене и не е чудно: тази смес от зелени листни зеленчуци и плодове може да опакова няколко анти-стареене порции пресни продукти в една висока чаша. Ето някои от най-добрите причини да включите зелени гладки в диетата си.

Зелен Smoothies и вашата диета

1. Плодовете за зелени глазури в хранителни вещества: Няма недостиг на изследвания, показващи, че консумирането на повече непреработени храни от различни източници може да ви помогне да избегнете заболявания, свързани с възрастта, като диабет и рак, да подобрите имунната си функция и да отстраните умората.

Всъщност едно проучване за хранителните навици на повече от 450 000 европейски възрастни, осъществено през 2013 г., е свързано с 7 дози плодове и зеленчуци дневно с 10% по-нисък риск от смърт по време на 13-годишния период на обучение. Вместо да правите ежедневната диетична математика, защо да не сте сигурни, че се придържате към анти-стареене диета чрез кондензиране на няколко порции в една напитка?

2. Напълно нарязаните зеленчуци могат да бъдат по-лесно разграфени: Не всеки може да увеличи приема на плодове и зеленчуци без някакво незначително стомашно разстройство, но ако имате блендер, "пресушете" зелените си зеленчуци, можете да помогнете за създаването на здрави растения като зелени зеленчуци по-лесно на корема. Няма начин да разкъсате няколко зърна със зъби по начина, по който мощен пасатор може да бъде в рамките на няколко секунди.

3. Зелените фъстъци имат нискокалорична плътност : в прекрасната си книга Volumetrics , уважаваната изследователка по хранене Барбара Ролс разкрива, че сме склонни да консумираме постоянно количество и тегло на храната всеки ден, отколкото постоянно количество калории.

Избирайки храни с по-малко калории, които заемат едно и също място в чашата или на чинията, можем да се почувстваме пълни, докато правим по-малко увреждане на талията.

4. Зелените фъстъци имат високо съдържание на фибри: Голямо проучване от 2011 г., публикувано в архивите на вътрешната медицина, изследва приемът на фибри от почти 400 000 възрастни между 50-71 годишна възраст, като заключи, че вероятността от смърт от каквато и да е причина намалява над 9 годишния период, колкото повече се е консумирало диетичното влакно.

Увеличете дълголетието си, както и редовността си, като добавите още повече фибри към зелените си плодове в здрави семена като чиа , коноп и лен.

5. Зелените плодове съдържат много вода: според Rolls интригуващите изследвания показват, че водата, включена в чиния или напитката, се възприема по различен начин от нашите апетитни сензори (и следователно по-добре за отслабване, отколкото водата, приемана с храна. някои доказателства, че тялото поглъща по-ефективно водата, консумирана в супи или напитки, отколкото водата, която пием . Независимо от това, коя зелена рецепта за лакомство предпочитате, някои листни зеленчуци съдържат до 90% вода.

6. Зелените фъстъци могат да защитят мозъчната функция: Изследователите, изучаващи хибрид на средиземноморската диета и диета DASH за намаляване на хипертонията, са наблюдавали по-ниска честота на когнитивен упадък сред по-възрастните хора, следвайки плана за ощипване на храната. Описана в хартия от 2015 г., публикувана в дневника " Алцхаймер и деменция" , така наречената диета MIND включва акцент върху видовете зелени листни зеленчуци и плодове, които обикновено се използват в зелените плодове.

Независимо дали предпочитате плодово-базирани напитки със зеленчуци или зелен банан без никакви плодове, със сигурност ще се възползвате от фитонутриентите, фибри и вода - в тези колоритни смесени напитки.

Просто правете вашето семейство услуга (ако са скучни) и го изпийте от непрозрачно стъкло.

Източник:

Барбара Ролс и Минди Херман. Последната диетична диета Харпър Колинс. 2012 година.

Leenders Max, Sluijs Ivonne, Ros Martine M, et al. "Консумация и смъртност от плодове и зеленчуци: европейско перспективно проучване в областта на рака и храненето". American Journal of Epidemiology 2013; 178 (4): 590-602.

Морис, Марта Клеър; Tangney, Christy C; Уанг, Ямин; Чували, Франк М; Бенет, Дейвид А; Aggarwal, Neelum T. "МНД диета, свързана с намалена честота на болестта на Алцхаймер." Алцхаймер и деменция, ISSN 1552-5260, 02/2015.

Парк Y, Subar AF, Hollenbeck A, Schatzkin A. Прием на диетични фибри и смъртност в НИХ-AARP диета и здравно проучване. Arch Intern Med. 2011 Jun 27; 171 (12): 1061-8.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21321288