Безглутеновият лед чай: Най-добрите марки за купуване

Ето какво трябва да каже всяка марка за това дали нейните продукти са безопасни

Бихте си помислили, че студеният чай - обикновено съставен от чай и някакъв подсладител, вероятно с някакъв аромат, би бил доста безопасна напитка, глутенова. Вярно е, че обикновените чаени листа са без глутен (допускайки, че те не са били подложени на кръстосано замърсяване с глутен при прибирането и обработката), което означава, че обикновен неподсладен лед чай направите пресни от безглутенови чанти и чай, ,

Въпреки това, става по-сложно, когато разглеждате бутилирани ледови марки и лед чаени смеси на пазара, макар че те са преработени продукти и почти винаги съдържат добавени съставки като захар и други вкусове. Кои от тях се считат за без глутен?

За щастие, много от тях се считат за безглутенови до най-малко 20 части на милион , като предлагаме на тези от нас, които следват диета без глутен, да предлагат някои допълнителни възможности за напитки.

Свободен от глутен лед чай списък

Добре, достатъчно предупредителни изявления. Ето списъка с опциите, които не съдържат глутен, в бутилирани ледени чайове и сладоледени смеси от чай:

Слово от

Ясно е, че най-студеният чай, който ще намерите, но не всички, е безопасен за диета без глутен.

Въпреки това се прилагат няколко предпазни мерки.

Първо, този списък се отнася само за наличните напитки в САЩ, а съставките и статутът на глутен често се различават в други страни. В допълнение, съставките в тези продукти могат (и правят) да се променят по всяко време. Въпреки че дружествата за напитки тенденцията да отстраняват глутена от продуктите в наши дни (за разлика от добавянето им), трябва да проверявате етикетите всеки път, когато купувате.

И накрая, много от тези продукти се произвеждат в съоръжения или дори върху оборудване, което също обработва глутенови съставки. Ето защо, ако сте особено чувствителни към следи от глутен, може да реагирате на някои от тях, въпреки че те отговарят на сегашния стандарт "без глутен". Винаги пийте с повишено внимание и слушайте тялото си - може би се опитва да ви каже нещо.

> Източник:

> Фондация "Celiac Disease". Какво трябва да ям? Информационен лист.