Прогресивна съпротива за тренировка за силата

Изграждане на мускули и сила, като се избягват платната за отслабване

Прогресивната съпротива е метод за обучение, в който претоварването непрекъснато се увеличава, за да се улесни адаптирането. Прогресивната съпротива е от съществено значение за изграждането на мускулите , отслабването и засилването им.

Защо е необходима прогресивна съпротива?

Тялото ви се адаптира към упражнения и трябва непрекъснато да бъде оспорвано, за да продължи да вижда мускулния растеж и подобрените нива на годност.

Да правите едно и също нещо ден след ден може да поддържате мускулите и силата, които вече сте изградили, но може да спрете да виждате подобрения. Ако целта ви е да отслабнете, тя ви излага на риск за плато за загуба на тегло , което разочарова времето, когато загубата на тегло започва да се срива .

Методи на прогресивна съпротива

Има много начини за постигане на прогресивна съпротива:

Брой тренировки

Ако сте правили силни тренировки два до три дни в седмицата в продължение на шест месеца, сте достигнали междинното ниво. Може да искате да добавите още един ден на седмица към графика за тренировки, за да предизвикате още повече тялото си.

> Източник:

> Прогресивни модели в съпротивата за здрави възрастни. Медицина и наука в областта на спорта и физическото възпитание . 2009; 41 (3): 687-708. Дой: 10.1249 / mss.0b013e3181915670.