Без уважение към олимпийската раса

Ходенето е благороден спорт, който е част от Олимпийските игри от 1906 година насам. Независимо от това, телевизионните оператори и спортистите не могат да се противопоставят на това, че са нахлули в ралито . На всеки четири години това е тема на разговор по телевизията, в печатната и в социалните медии.

На 20-километровата женска езда на 2012 г. Елена Лашманова постави световен рекорд, когато мина покрай Олга Канискина, Русия.

Но това не пречи на NBC да покаже кадри в бързо движение срещу темата на Бени Хил и да подиграва спортистите. Рекламата на Скисърс се присъедини към подигравката. Той показваше, че г-н Т издърпва заедно с мъжки състезател и вика: "Вие сте позор на мъжката раса! Време е да бягате като истински човек" и след това да го изстреляте от пистолета.

NBC има дълга история на подигравателно състезание по време на Олимпийските игри. Боб Костас от NBC беше чуван за обида на спорта по време на излъчването на Олимпиадата на 24 септември 2000 г., казвайки: "Какво става с расовите моряци? Искам да кажа, че ги уважавам като спортисти, но ставам ...... конкурс за това кой може да ходи най-бързо е като да имаш състезание, за да видиш кой може да прошепне най-силно. " Това е последвано от обида на списание "Таймс" и хумористично отворено писмо до Олимпийския комитет от Гари Линъл в Sydney Morning Herald.

Racewalkers трябва да бъдат подготвени със собствени линии за завръщане и лозунги .

Добрите стари дни за ходене

Какво е спортът без уважение? Това не беше така. В пешеходната епоха през 1800 г. ходенето е най-големият спектакъл на зрителите в света. Най-пешеходците се разхождаха в мачови състезания, които им донесеха еквивалента на милиони долари годишно - същите като сегашните играчи от НБА.


История на олимпийското разискване

Но ходенето попада в по-трудни времена, като бягането се променя от краткото спринтство до по-дългите състезания, които първоначално са провокирани от пешеходците.

Настройване на нови записи в реално време

Олимпийските расовци днес заслужават уважение. В олимпийските игри през 2012 г. бе поставен световен рекорд в 20-годишната женска и олимпийските записи бяха заложени в мъжките 20K и мъжките 50K.

Победителят от 20-те години на миналия век, Роберт Коржениоски, постави нов олимпийски рекорд в състезанието си. Не само това, но е и носител на златен медал от 1996 г. за 50-километровата песен и има голям шанс да бъде отново 2000 златен медалист на 50K. За да се направи двойно злато в две много различни събития, е нужно един по-добър спортист - докато поставяте записи!

Формулярът и техниката на радостта не са били статични - през последните 20 години са направени огромни крачки, а днешните проходици може лесно да са най-добри от тези от последните години.

Семената на незачитането на радостта

Липсата на уважение вероятно идва от най-големите конкуренти, които не са Anglo. Русия, Мексико, Еквадор и Полша изпреварват най-добрите - и по този начин спортът ще получи по-малко натиск, тъй като САЩ, Канада и Великобритания завършат от медалите.

Детакторите казват, че ходенето е толкова неестествено и "изглежда смешно". Но тогава какво е естествено за полюсния свод?

Паралелните барове? Много спортове изглеждат глупави, ако не оценявате уменията и техниката, които предприемат, за да се справят добре. Късната дисквалификация на Бернардо Сегура в 20K Walk, след като завърши и завърши обиколката си, направи няколко лайна спорт, който разчита на съдийството. Но състезателите на състезания са подобни на съдии и арбитри - те наричат ​​"фаули", когато един проходилка "минава над линията", не става въпрос за стил на игра.

Правила за олимпийските радости и съди

Олимпиадата е време, за да отпразнуваме по-високо, по-бързо и по-силно в голямо разнообразие от човешки физически начинания. Прекарах часове в гледане на гребане - спорт, в който никога няма да участвам и нямах никакъв интерес - но ми се струваше вълнуващо да видя Редгрейв да вземе медал в петата си Олимпиада.

Трябва да празнуваме олимпийския дух, да не омаловажаваме всеки спортист, който носи знамето на своята страна и се надява.

NBC, Geist, Costas, Linnell - поемете сам. Ходенето е едно от най-хубавите неща, които можете да направите за вашето тяло и дух. Може би ще ви помогне да си възвърнете известно уважение към благородния спорт