Кулина-лай печено нахут рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 175

Мазнини - 8 гр

Карби - 21гр

Протеин - 7g

Общо време 45 мин
Подгответе 5 минути , готвяйте 40 минути
Сервирания 3 (по 1/4 чаша)

Нахут има перфектния баланс на протеини и въглехидрати с високо съдържание на фибри, за да поддържа нивата на кръвната захар стабилни, което също помага да се запази възпалението в залива. Тази хрупкава, пикантна закуска остава по-ниска в натрий, използвайки подправки, които осигуряват антиоксидантен аромат, така че е необходима по-малко сол. Плюс това, кризата е толкова задоволително!

Съставки

подготовка

  1. Предварително загрявайте фурната до 400 F.
  2. Изплакнете и изпразнете нахут и слейте с хартиена кърпа, за да премахнете влагата. Не пропускайте тази стъпка или вашите нахут няма да получите като хрупкави.
  3. Извадете нахут с 1,5 супени лъжици зехтин и поставете върху лист за печене с фолио.
  4. Печете на 400 градуса за 25 минути. Извадете от фурната и оставете да изстине напълно върху листа за печене.
  5. Завъртете фурната до 350 F.
  6. Разбъркайте заедно останалите 1,5 чаени лъжички масло, лимонов сок, кимион, чесън, червен пипер и сол, докато се образува паста.
  1. Смесете сместа с охладени нахут и използвайте ръцете си, за да осигурите покритие на всички нахутчета.
  2. Нанесете нахут равномерно върху един и същ фолиев лист и печете при 350 F за 15 минути, проверявайки ги на всеки 5 минути, за да се уверите, че не горят.
  3. Оставя се нахутът да се охлади напълно преди хранене. Когато са направени нахут, те трябва да се чувстват по-леки и да са много хрупкави, но не и изгорени. Съхранявайте ги в херметически затворен контейнер при стайна температура до 2 дни. Въпреки това, те са най-добре изядени веднага.

Варианти и замествания на съставките

Хвърлете крайния продукт с вар, за да добавите още повече вкус на варовик, плюс малко повече влакна.

Опитайте препечено сусамово масло вместо зехтин, за да промените вкуса. Превключвателят няма да повлияе значително на профила на хранене, тъй като повечето масла имат приблизително същото количество калории и мазнини за всяка сума. Сусамовото масло и маслиновото масло съдържат здрави моно- и полиненаситени мазнини, които могат да бъдат полезни за намаляване на възпаленията.

Ако сте на кратко време, заместете чили с прах и сол за подправките. В този случай броят на натрий ще бъде по-висок.

Пожелавайки сирена на закуска? Заменете кимион с 1 супена лъжица настъргано сирене пармезан, което добавя 2 грама протеин, плюс калций, само за 20 калории допълнителни калории.

Съвети за готвене и сервиране

Колкото по-добре отстранявате нахутките, толкова по-хрупкави са те.

Също така не забравяйте да охладите нахутките напълно между печене цикъла, за да се гарантира, че те са хрупкави, а не гъсти.

Разделете се на отделни порции и съхранявайте в торби за снаксове с цип за по-удобна противовъзпалителна закуска в движение или на работното място.