Възможно ли е бактериите от червата да засегнат как съхраняваме мазнините?

1 - Как стомашните бактерии засягат нашето тяло

Лорънс Моннерет / Гети изображения

Чувствителни бактерии или микроорганизми живеят в нашия храносмилателен тракт, което ни помага да усвояваме храната, да предотвратим инфекциите и да демонстрираме, че играят роля в нашата физическа годност. Храносмилателната флора, чревната микрофлора и гастроинтестиналната микрофлора са други общи имена, използвани за чревни бактерии. Нашите черва съдържат най-голямо количество бактерии в сравнение с други части на тялото и с около 500 до 1000 различни вида. Тези видове са разбити на трилиони микроби, които населяват червата.

Започваме да образуваме чревни бактерии от раждането и микробиалното равновесие се установява от храната и околната среда. Има постоянни смени на добри и лоши чревни бактерии в отговор на това, което ядем, за да балансираме храносмилателния тракт. Когато консумираме нездравословна храна, захранваме лошите бактерии, причинявайки негативен дисбаланс.

Според изследванията, чревните бактерии могат да повлияят на запасите от мазнини чрез екстракция на енергия от диетата. Това означава, че това, което ядем, засяга директно микробите в червата. Микробите работят или за увеличаване на мазнините, или за поддържане на здравословно тегло. Това е изобилието от лоши бактерии, които стимулират образуването на мазнини. Наличието на повече лоши бактерии в червата ще означава и да имаме повече мазнини в нашия организъм.

Проучванията показват, че промените в чревната бактерия се променят във времето, в отговор на промените в нашата диета и здравословни условия. Как ядем се проявява, за да промени или нашите добри или лоши чревни бактерии. Имайки предвид, че има повече лоши чревни бактерии, се казва, че увеличават мастните ни запаси и увреждат как тялото ни изгаря мазнините.

Изследователите гледат на чревните бактерии като фактор, допринасящ за нарастващата епидемия от затлъстяване. Данните изглежда, че показват нездравословна чревна флора, накърнява способността ни да губим мазнини.

2 - Повече бактерии от бактерия са повече мазнини

Храносмилателните микроби се различават между слабия и затлъстелите хора, както и при мишките. Очевидно, дисбалансите в чревната ни бактерия са свързани със затлъстяването и свързаните с това заболявания. Изследванията показват, че по-лошите чревни бактерии означават повече магазини за телесни мазнини.

Едно проучване изследва как чревните микроорганизми засягат здрави мишки. Изследването включваше вземане на червата микроби от четири групи човешки близнаци и въвеждането им в мишки без микроби. Един комплект близнаци беше постно, а другите - затлъстели. Микробите (чревните бактерии), взети от стройните близнаци, произвеждат постно мишки, а бактериите от затлъстели близначки са довели до мастни мишки.

Според резултатите от изследването, микробите от чистата двойка имат положителен ефект върху метаболизма и подобрено окисляване на мазнините (изгаряне).

Интересен резултат се случи, когато всички мишки бяха поставени в една и съща клетка. Бактерията на чистата черва се предава на затлъстелите мишки, което ги кара да отслабват и да развият бактериални профили, подобни на тези на постно мишки.

Резултатите от изследването показват, че бактерията на червата е една от възможните причини за затлъстяването. Най-важното от всичко това е да се избегнат диети, стимулиращи растежа на бактериите на червата. Това означава да се избягват преработени храни с високо съдържание на наситени мазнини и захар.

За да се подобри доброто чревна бактерия и да се създаде чревна флора като слаба мишка, храненето на здравословна диета е от съществено значение . Това включва изяждане на голямо разнообразие от зеленчуци, пълнозърнести храни и плодове.

3 - Чувствителни бактерии и лоши хранителни пороци

В допълнение към промяната на способността ни да губим мазнини, изглежда, че лошите чревни бактерии увеличават нездравословните желания за храна. Това може да се случи поради небалансирани микроби (чревни бактерии) според изследванията.

Изследване изследва как поведението при храненето се манипулира от гастроинтестиналната микрофлора (чревни бактерии). Тялото ни е съставено от разнообразие от организми, конкуриращи се за хранителни ресурси. Изглежда, че постоянният конфликт между нашето тяло и микрофлора може да доведе до глад и нездравословен хранителен избор .

Нездравословното желание може да се дължи на лошите микроби, които се възползват от тези храни. Науката просто казва, че бактерията на лошите черва иска да бъде запазена жива от домакина (вас), която я храни, каквото иска да бъде поддържана.

Налагането на самоконтрол върху избора на храна може да помогне да се потиснат микробните сигнали, които произхождат от червата. Според изследванията, храненето по-здравословно може да намали желанието ни за храна, като се намеси в нашата микрофлора. Намаляването на лошите бактерии в червата би спомогнало за намаляване на апетита на храната, ще направи положителна промяна в чревната ни флора и ще ни позволи да отслабнем.

4 - Как да подобрим добрата чревна бактерия

Това, което ядем, играе важна роля за поддържането на здрави чревни бактерии. Насърчаването на здравословен храносмилателен тракт, пълен с добри микроорганизми, ще изисква елиминиране на храните, стимулиращи лоши чревни бактерии. Бавните чревни бактерии изхранват диети с високо съдържание на наситени мазнини и ниско съдържание на плодове и зеленчуци. Изпълнението на промените за увеличаване на доброто бактерия в стомаха е от съществено значение за загубата на мазнини и цялостното здраве. Ще намерите полезни съвети за подобряване на чревната флора:

5 - Бонус - Най-добри храни за подобряване на чревните ви бактерии

Ябълковият оцет - стимулира солната киселина (HCL), за да помогне за поддържането на подходяща киселинност и нормални нива на рН в организма. Подпомага доброто протичане на бактериите и загубата на мазнини

Обикновено кисело мляко - богат източник на естествени пробиотици. Съдържа живи активни култури S.thermophilus, L. bulgaricus, L.acidophilus и Bifidobacteria (добри чревни бактерии)

Ферментирали храни - кисело зеле е натурално ферментирала храна, съдържаща бактерия Lactobacillus (доброкачествени чревни бактерии)

Манго - хранителен профил показва, че подобрява здравето на червата, намалява телесните мазнини и поддържа нормалните нива на захарта

Кефир - пивоварното кисело мляко, изпълнено с живи и активни щамове на бактериите на червата

Кокосово масло - мастна киселина със средна верига. Съдържа лауринова и каприлова киселина, за които се вижда, че намаляват червените бактерии и поддържат здрави нива на киселинност в стомаха

Чесън - естествен пребиотик, който помага за запазването и поддържането на съществуващата здрава чревна флора

Словото от

Чревните бактерии играят важна роля за това как тялото ни съхранява мазнини. Можем да направим положителни подобрения в намаляването на телесните мазнини чрез промяна на чревната ни флора. Това се прави, като се прилагат навици за здравословно хранене, които ще увеличат нашите бактерии в червата, като същевременно намалят лошите микроби. Функциите на тялото ни могат да работят постоянно, за да балансират чревните ни бактерии, но това ще бъде прилагането на здравословна диета, която ни позволява да поддържаме здрави черва.

> Източници:
Емануил Ангелакис и др., Връзката между чревната микрофлора и увеличаването на телесното тегло при хората, Future Medicine, Microbiology , 2015

> Харисън Уейн, д-р, Gut Microbiomes се различават между хората със затлъстяване и слаби хора, Националните институти по здравеопазване , 2008 г.

> Джо Алцок и др. Дали хранителното поведение се манипулира от гастроинтестиналната микрофлора? Еволюционни натиск и потенциални механизми, Journal of Cell and Molecular Biology , 2014

> Катрин Уенделсдорф, доктор, микроби и диета в стомашно-чревния тракт взаимодействат със затлъстяването, Национални институти по здравеопазване , 2013 г.

> Rosa Krajmalnik-Brown, PhD и др., Ефекти на чревните микроби върху абсорбцията на хранителни вещества и енергийната регулация, Хранене в клиничната практика , 2012