Вашето ръководство за йога след бременност

След като имате бебе, може да сте нетърпеливи да възобновите практиката си на йога. След девет месеца извънземно занимание (известно също като бременност), е добре да започнете да правите неща, които да ви помогнат да се свържете отново с тялото си.

Най-важното нещо, което трябва да запомните, е, че Вашето тяло след раждането може да е много различно от тялото, което сте имали, преди да забременеете. Например, най-вероятно вероятно сте имали абс.

Това може да е разочароващо, но се опитайте да не се хванат в мисленето за всички невероятни пози, които можете да правите. Трябва да работите с тялото, което имате сега, а не с този, който сте имали преди девет месеца. Това не означава, че никога няма да се върнете на нивото на практиката, която сте имали преди. Това е просто напомняне, че отнема време и търпение.

Предпазни мерки след раждането

Лекарите обикновено препоръчват шест седмици време за възстановяване на нови майки след вагинално раждане и по-дълго след цезарово сечение. Посъветвайте се с Вашия лекар или акушерка с диастази (абдоминално отделяне), което може да повлияе на начина, по който приближите вашето завръщане към тренировка. Когато ви е дадена ОК от вашия доставчик на здравни грижи и нямате значително кръвотечение, можете да започнете да правите йога отново. Ако сте направили пренатална йога , най-вероятно сте научили нещо или две за слушане на тялото си и да не се бутате прекалено силно. Улеснете се отново в практиката си по йога, като имате предвид, че връщането във форма е процес.

Ако кърмите, може да се чувствате неудобно да лежите на стомаха си в пози, които ви скучкуват гърдите, като коленете, гърдите и брадичката . Винаги можете да попитате учителя за друга поза или да направите свой собствен заместник по време на дълги последователности на shalabasana.

Класове за вас и вашето бебе

Когато имате новородено, сте прикрепени към бедрото или към гърдите, ако кърмите.

Но ако можете да уредите някой друг да гледа бебето в продължение на няколко часа, да се оттеглите на един курс по йога по своему, ще ви направим един свят на добро. Това е почти като получаване на СПА ваканция, за да може да направи нещо, което да подхранва вашето тяло и душа веднъж или два пъти седмично. Ако имате достатъчно късмет, за да можете да направите това, не забравяйте да кажете на учителя, че сте имали бебе. Учителите по йога наистина трябва да знаят тези неща, за да ви предложат най-доброто преживяване. Ако соловата класа не е в картите за вас, не се отчайвайте. Мама и бебе класове могат да бъдат прекрасни също, особено защото те ви помогне да се свържете с общността на други нови майки.

Постпартална йога у дома

Понякога правейки йога у дома е най-доброто решение за нови майки. Следващите поредици биха били подходящи за начало. Всички те са доста кратки, което вероятно ще работи добре с вашия график. Ако се окажете с повече време, издърпайте няколко заедно, за да направите по-дълга сесия.