Какво трябва да знаете за мама и бебешки йога класове

Класове мама и бебешки йога са популярни сред новороденото. Тези класове обикновено са предназначени за настаняване на бебета на възраст от шест седмици да пълзят. Ако няма смекчаващи обстоятелства, Вашият лекар вероятно ще ви даде добре да упражнявате шест до осем седмици след раждането и ще бъдете готови да опитате следродилна йога .

Какво да донеса

Какво да очаквам

В повечето класове за майки и бебета йога майките поставят йога одеяло, обикновено покрито с одеяло от дома, в случай на плюене или други разливи, в горната част на йогите си мат . В един идеален свят, бебето ще лежи върху одеялото щастливо за времето на класа. Това рядко се случва.

Хубавото за класа на мама и бебе е, че сте напълно свободни да вземете бебето си, да го нахраните, да го разтърсите, да смените пелера му или да го заобиколите в стаята, ако плаче.

Съвестните учители също често ще държат за вас безотговорно бебе, за да можете да получите поне малко йога. Не се чувствайте необходимостта да действате всеки път, когато бебето изскърца. Никой не очаква това да бъде толкова тиха и медитативна, колкото обикновената йога класа.

Ще моето бебе като йога класа?

Това зависи в голяма степен от личността на бебето.

Някои се наслаждават на новите забележителности и стимулират околната среда в класната стая и са напълно доволни да се оглеждат и да вземат всичко в себе си. Други са измамени от същите стимулации и могат да плачат много на пръв поглед. В крайна сметка те могат да свикнат с него, така че не се отказвайте, ако първото ниво не върви добре. Няколко бебета могат да повярват в цялото нещо (о, щастлив ден!).

Какво има в него за мен?

Надяваме се малко тренировка. Някои класове са много нежни и / или се фокусират много върху играта с бебетата (като пеенето на колела в автобуса, докато се търкалят малките си крака). Уроците по специални йога студия са склонни да предлагат повече тренировки и по-малко време за игра. Често се фокусира върху пози, които помагат на новите майки да облекчат напрежението на кърменето и да започнат да възстановяват някаква коремна сила. Идеалният клас от гледна точка на майката ви позволява да правите възможно най-много йога, докато бебето ви не е разстроено. Защото, нека да се изправим пред това, вашето бебе не е това, което се нуждае от това време и пространство да прави йога. Ти си.

Вие също ще излезете от къщата в среда, която не е стресираща, където ще срещнете други нови майки. Стойността на свързването с тази общност не бива да се подценява.