Рецепта за цвекло, моркови и ябълков сок

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 171

Мазнини - 1гр

Карби - 42гр

Протеин - 3g

Общо време 20 мин
Подготовка 20 мин , готвене 0 мин
Сервирания 1

Сладкият сок с някои сериозни подправки от корен на джинджифил, тази рецепта за цвекло, морков и ябълков сок може да бъде част от план за здравословно хранене. Цвеклото , може би най-известно със своите беталаини (естествени пигменти, които представляват червения цвят), също са богати на бета-каротин, арабиноза-олигозахариди (намерени за стимулиране на растежа на благоприятни пробиотични бактерии в червата). Последните проучвания показват, че противовъзпалителните свойства на соевите цвекло могат да помогнат за увеличаване на мускулната сила и намаляване на болезнената мускулатура.

Ябълката , джинджифила , морковите и лимоновите сокове допълват вкуса на този лечебен сок. Морковете, ябълките и лимоните са показали, че имат антиоксидантна активност, а джинджифилът съдържа противовъзпалителни съединения, наречени гингероли.

Ще имате нужда от сокоизстисквачка, за да направите тази рецепта. Хранителната информация за тази рецепта ще варира в зависимост от вида на използвания сокоизтисквач.

Съставки

подготовка

1. Измийте добре корен от цвекло, моркови и ябълка, особено ако не са органични. Ако е възможно, използвайте естествена продукция.

2. Измийте добре цвеклото и морковите.

3. Отстранете ядрото и семена на ябълката.

4. Ако е необходимо, разфасовайте съставките на по-малки парчета, така че да се поберат в сокоизтисквача. Бъдете внимателни, когато боравите с цвекло - сокът оцветява всичко, така че носете ръкавици, ако е необходимо, и предпазвайте плотовете си.

5. Включете сокоизтисквача. Процедирайте първите три съставки, един по един. Сок на корена на джинджифил, ако го използвате.

6. Разбъркайте лимоновия сок, ако го използвате.

7. Изсипете сока в чаша. Пийте веднага или съхранявайте в хладилник до 24 часа. Разбъркайте преди да пиете. Наслади се!

предпазни мерки:

Редовната или прекомерна консумация на сок от цвекло може да не е подходяща за някои хора. Например, цвеклото съдържа оксалова киселина (която също се намира естествено в спанак, швейцарски цветя, крем, магданоз, ядки и някои плодове като плодове). Хората с или в риск от камъни в бъбреците и тези с подагра, ревматоиден артрит и някои видове вулводиния обикновено се съветват да следват диета с намалена оксалова киселина. Също така, сокът от цвекло трябва да се избягва от някои хора със състояния на жлъчния мехур, а сокът като цяло може да не е подходящ за хора с диабет. Добра идея е да се консултирате с вашия доставчик на здравни грижи, преди да започнете нов план за хранене.

Източници

Клифърд Т1, Бел О2, Запад ДЖ2, Уотсън Г2,3, Стивънсън ЕЙ2. Ефектите от добавяне на сок от цвекло върху индекси на мускулни увреждания след ексцентрично упражнение. Eur J Appl Physiol. 2015 ноември 4.

Coggan AR1, Leibowitz JL2, Spearie СА2, Kadkhodayan A2, Thomas DP2, Ramamurthy S2, Mahmood К2, Park S2, Waller S2, Farmer М2, Peterson LR2. Приемът на остър диетарен нитрат подобрява мускулната контрактилна функция при пациенти със сърдечна недостатъчност: двойно-сляпо, контролирано с плацебо, рандомизирано изпитване. Сърдечно сърце се провали. 2015 Sep; 8 (5): 914-20. doi: 10.1161 / CIRCHEARTFAILURE.115.002141. Epub 2015 Jul 15.

Coles LT1, Clifton PM. Ефект на сок от цвекло при понижаване на кръвното налягане при свободно живеещи, безсъсловни възрастни: рандомизирано, плацебо контролирано проучване. Nutr J. 2012, 11 декември; 11: 106. doi: 10.1186 / 1475-2891-11-106.

Отказ от отговорност: Информацията, съдържаща се в този сайт, е предназначена само за образователни цели и не е заместител на съвет, диагностика или лечение от лицензиран лекар. Не е предназначено да обхваща всички възможни предпазни мерки, лекарствени взаимодействия, обстоятелства или нежелани ефекти. Трябва да потърсите бърза медицинска помощ за всички здравословни проблеми и да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате алтернативна медицина или да промените режима си.