Как да спрем почистването

В деня след завършването на детоксикационната диета или сока се очисти , ядете главно зеленчуци, сурови или леко задушени, както и плодове или ядки. Размерите на порциите трябва да са малки и диетата трябва да е много подобна на тази, която сте направили за приготвяне - без захар, кафе, пшеница, храни, съдържащи глутен, преработени храни или млечни продукти.

На следващия ден включвайте повече растителни храни, като боб, кафяв ориз или quinoa.

Продължете да добавяте назад храни, които искате да имате в редовната си диета.

Ето един пример за това как да се сложи край на очистването:

Ден 1

Имате три малки хранения, базирани на следните храни:

Ден 2

Ден 3

От деня 3, можете да бавно повторно въвеждане на млечни продукти, ако желаете.

Ден 4

От 4-ти ден нататък можете бавно да въвеждате месо, птици или риба, ако желаете.

Ден 5

Други храни, по желание.

Повторно въвеждане на храни

Някои хора използват няколко дни след почистване, за да се опитат да идентифицират реакциите си към храните. Обикновено това отнема повече време, но може да разкрие някои реакции към храни, които иначе биха могли да бъдат трудно забелязани.

Обикновено те съхраняват списание и систематично въвеждат храни, отбелязвайки каквито и да е промени в енергията, храносмилането, апетита или други симптоми. Най-добре е да използвате типична храна и количество, вместо да тествате храни и порции, които е малко вероятно да ядете като част от редовната си диета.

Например, на първия ден глутен може да се внася в малки количества един до три пъти на ден (парче хляб за закуска, паста за обяд и т.н.). Забележете какво се случва в периода от 24 до 48 часа след повторното въвеждане на всяка храна. Пшеницата често се тества в различен ден като други храни, съдържащи глутен.

Млечните продукти са друга категория храни, която често се въвежда внимателно и се тества. Например, опитайте да вземете чаша мляко или няколко парчета сирене.

Ако има храна, която не седи добре с вас, може да е възможно да се насладите на тях. Някои хора го отстраняват за определен период от време, докато други могат просто да имат по-малка сума, която не води до същата реакция. Или може да има някои начини да ги изядете в същото количество (например мляко без лактоза или ензимни добавки за боб). Консултирайте се с вашия доставчик на първична помощ или специалист по хранене за допълнителни указания.

Съвети

Ако обмисляте да опитате диета за детоксикация, първо се консултирайте с Вашия лекар. Самостоятелно лечение на състояние и избягване или забавяне на стандартната грижа може да има сериозни последици.

Отказ от отговорност: Информацията, съдържаща се в този сайт, е предназначена само за образователни цели и не е заместител на съвет, диагностика или лечение от лицензиран лекар. Не е предназначено да обхваща всички възможни предпазни мерки, лекарствени взаимодействия, обстоятелства или нежелани ефекти. Трябва да потърсите бърза медицинска помощ за всички здравословни проблеми и да се консултирате с Вашия лекар, преди да използвате алтернативна медицина или да промените режима си.