Алкална зеленчукова бульон рецепта

Лесна за приготвяне супа е толкова вкусна, колкото и здрава

Алкалната диета е растителна диета, която подчертава пресните плодове, зеленчуци, корени, клубени, ядки и бобови растения, с цел поддържане на оптималните нива на рН в кръвта. Според поддръжниците на диетата телесните функции работят най-добре с рН в диапазона от 7.35 до 7.45.

Храните, които се считат за индуциращи киселина, като месо, млечни продукти, птици, риба, яйца, кофеин, алкохол и пържени или преработени храни, до голяма степен се избягват.

Въпреки че има малко доказателства, че алкалната диета може да доведе до ползите, заявени от нейните поддръжници (особено, че диетата може да окаже съществено влияние върху pH на кръвта за лечение на заболявания), няма съмнение, че ядат по-малко червено месо и преработени храни хубаво нещо.

Как да направите алкален бульон

Зелен бульон е популярен за тези, които следват алкалната диета. Тази основна рецепта може да бъде променена според вашия личен вкус. Общо правило е да използвате една до две чаши от три различни зеленчуци, за да постигнете идеалния баланс на вкуса. Чрез сдвояване, да речем, корен зеленчуци с листни зеленчуци, ще имате по-закръглени аромати, които могат да издържат дори на най-добрите месни бульони.

Ето някои от зеленчуците, от които можете да избирате:

Можете да подсилите аромата като добавите билки и подправки, като например дафинов лист, мащерка, естрагон, индийско орехче, цели пипер, или магданоз в бульона. Ако използвате лук или чесън, можете или да ги подправите предварително за по-дълбоко вкус, или да ги добавите сурово към останалите нарязани съставки.

Накрая, имайте предвид, че някои зеленчуци, като ряпа или рутагага, могат да доминират в супа. Те са вкусни, но често се използват по-пестеливо.

Състав на пробата

Инструкции за готвене

  1. Измийте зеленчуците и ги накълцайте в парчета с размер на хапка.
  2. Поставете зеленчуците в саксия и покрийте с около един сантиметър вода. Ако има билки или подправки, които искате да премахнете в края на готвенето, ги увийте в парче тензух и залепете кърпата плътно.
  3. Оставете да заври, след това намалете топлината, за да къкри.
  4. Почистете пяната от горната част на супата, докато готви. Това ще предпази бульона от помътняване.
  5. Кук за 30 минути или докато зеленчуците са меки и лесно пробити с вилица. Коренът на зеленчуците може да отнеме повече време.
  6. Охладете и натоварете бульона. Алтернативно, можете да пюрете бульон и зеленчуци с потапящ блендер или оставете варени зеленчуци цели.
  7. Сол на вкус.

Бульонът ще остане в хладилника в продължение на няколко дни, ако е плътно запечатан.

Рецепта на доктор Биелер

Една от оригиналните рецепти за алкални бульони беше от Хенри Бийлър, MD, автор на книгата "Храната е най-добрата ви медицина" от 1965 г. Съставките за тази рецепта са:

Следвайте същите инструкции за готвене, както по-горе.

> Източници:

> Bieler, H. (1965) Храната е вашата най-добра медицина . Ню Йорк: Книги от реколта.

> Schwalfenberg, G. "Алкалната диета: Има ли доказателства, че диета с алкално рН е от полза за здравето?" J Environ Обществено здраве . 2012: 2012: 727630. DOI: 10.1155 / 2012/727630.