Бебешка храна без глутен

Ето какво означават бебешките хранителни продукти за глутен в продуктите им

Има няколко причини, поради които може да се нуждаете или да се нуждаете от бета глутен за вашето бебе или малко дете: тя може вече да бъде диагностицирана с чувствителност към целиакия или чувствителността към глутен, може да е изложена на висок риск за едно от тези състояния или за друг автоимун заболяване или може би вече сте запазили безглутенова кухня за себе си или други членове на семейството си.

Независимо от разсъжденията, които стоят зад решението ви да търсите бебешка храна, която не включва съставки от пшеница, ечемик или ръж , има няколко възможности за бебешка храна без глутен.

Някои компании не произвеждат никакви продукти, съдържащи глутен (очевидно намаляват риска от кръстосано замърсяване с глутен), докато други правят само малка шепа продукти, които не включват глутенови съставки. Предлагам подробностите по-долу; ще трябва да използвате собствената си преценка за това коя от тях е най-подходяща за вашето семейство.

Производители на бебешки храни без глутен

Ето списъкът на най-добрите производители на бебешки храни в САЩ (по азбучен ред), както и това, което всяка фирма каже за състоянието на безглутенова киселина:

Бук-орех, с лозунга си "Истинска храна за бебета", произвежда около десетина продукти, които съдържат глутен, всичко от пшеница, според представител на компанията. Продуктите, съдържащи пшеница, са предимно бебешки зърнени храни, въпреки че има няколко смеси от кисело мляко, които съдържат и пшеница.

Всички съставки на пшеницата са описани на етикета на продукта, както се изисква от американския закон за алергиите. Останалата част от продуктите на Beech-Nut се считат за безглутенови, въпреки че те се произвеждат на същото оборудване като продуктите, съдържащи глутен, репортерът ми ми казва.

"Съставките на суровините, които са свързани с алергени, се съхраняват в отделна зона за съхранение, за да се предотврати кръстосано замърсяване", посочва представителят.

"Имаме трета смени от служители, които са посветени на цялостното почистване на производствените линии от началото до края. След това тестваме всички остатъци от алергени."

Beech-Nut също прави няколко бебешки храни, които съдържат овесени ядки, които могат да бъдат доста кръстосано замърсени с глутенови зърна. Ако бебето ви трябва да бъде без глутен, бих се отървал и от тези продукти.

Най-добрата органична бебешка храна на Земята се прави от подразделение на Hain Celestial Group, която също притежава марки като Rice Dream и Arrowhead Mills.

Компанията прави пет храни (главно за малки деца), които считат, че не съдържат глутен. Един продукт - без глутен Големи зърнени храни, произведени от quinoa, кафяв ориз и сладки картофи, са сертифицирани от Глутен без сертификат, които изискват продуктите да съдържат по-малко от 10 милионни части глутен ( по-малко следи глутен е по-добре ).

Другите четири продукта, съдържащи глутен, са: безглутенови печени пилешки късчета, безглутенови печени броколи и сирене, безглутенови печени сладки картофени кюфтета и френски тостчета без глутен. Тези продукти, които не са сертифицирани без глутен, могат да съдържат до 20 части на милион глутен .

Ella's Kitchen, друга биологична компания за бебешки храни, произвежда разнообразие от продукти за бебета и малки деца, някои от които имат интересни аромати като зеленчуци с пълнеж със слънчогледово орехче с ориз и тотално охладени зеленчуци и пиле с манго и подправки.

Компанията предлага повече от 30 продукти, считани за безглутенови, включително къри и зеленчуци / пиле с манго и подправки комбинации. Всички те са без глутен до по-малко от 20 части на милион глутен и можете да ги идентифицирате на уеб сайта на Ella's Kitchen, като използвате филтъра за специални диети. Храните, съдържащи глутен, се произвеждат на същото оборудване като храни, съдържащи глутен, с протоколи за ограничаване на кръстосаното замърсяване с глутен .

Когато мислите за бебешка храна, можете да помислите за Гербер - вездесъщата марка, собственост на Нестле. Гербер прави огромно разнообразие от продукти, насочени към бебета към малки деца.

Според компанията, Гербер ще маркира ясно всички съставки, съдържащи глутен, и ще забележи всякакви потенциални проблеми с кръстосаното замърсяване с глутен също и на етикетите: "Нашата политика за етикетиране на глутена за продуктите на Гербер е следната: Глутенсъдържащи съставки като например пшеница, ръж и ечемик), винаги са включени в нашата инстанция, когато се използват като съставки в нашите продукти.Начинно отбелязваме и съдържащите глутен съставки от непреки източници (например в резултат на контакт при събиране, производство или транспортиране на съставки) ако крайният продукт може да съдържа 20 ppm (части на милион) глутен или повече. "

Трябва да приемете, че продуктите на Гербер без глутенови съставки или етикетираното кръстосано замърсяване с глутен могат да се произвеждат в същото съоръжение и потенциално на същото оборудване като съдържащите глутен продукти, въпреки че Гербер разполага с протокол за почистване на алергени между продуктите.

Гербер използва съставки на ГМО за много от продуктите си, но също така прави линия, която е сертифицирана биологично, без никакви ГМО съставки.

Тази линия "органични суперхрани" произвежда продукти за бебета, малки деца и по-малки деца. Почти всички щастливи семейни продукти се считат за безглутенови, въпреки че един или два (зърнени продукти), които не съдържат глутенови съставки, всъщност не се считат за глутен поради потенциалното кръстосано замърсяване с глутен.

По отношение на зърнените култури Happy Family заявява: "Нашите овесени ядки и многобройни зърнени храни не съдържат изрично пшеница, но зърнените култури, използвани в зърнените култури, се смилат в същите съоръжения като млечната пшеница. ние сме избрали да не ги етикетират като без глутен. Нашите зърнени култури от кафяв ориз обаче не съдържат глутен, тъй като зърното се преработва в отделно съоръжение.

Peter Rabbit Organics, капризна име, малка органична компания, прави плодови закуски и зеленчукови смеси за бебета и малки деца. Комбинираните вкусове включват манго, банани и портокали, плюс кал, броколи и манго.

Компанията не етикетира своите храни без глутен и не прави никакви претенции, които не съдържат глутен. Също така не включва глутенсъдържащите съставки в някой от продуктите му (например, съставките на неговия кал / броколи / манго смес включват органичен кал, органичен броколи, органичен банан, органичен манго и концентрат от лимонов сок).

Според компанията: "Продуктите ни не се обработват по линия, която обработва глутена, а в нашия обект няма продукти с глутен. След всяко производство ние извършваме задълбочено почистване на производствената линия, за да предотвратим кръстосване Консумация на съставки. Нашите производители спазват определен стандарт за поддържане на производствената линия. "

Plum Organics, дъщерно дружество на Campbell Soup Company, е Public Benefit Corporation, която е компания, която доброволно отговаря на по-високи стандарти за корпоративна цел, отчетност и прозрачност. За "Plum Organics" това означава борба с недохранването чрез "даряване на подхранваща биологична храна и насърчаване на хранителното образование". Компанията е разработила супер сладкиши от органични плодове, зеленчуци и зърнени храни, които спомагат за подсилването на диетата на децата, които не получават редовни здравословни ястия.

Много от хранителните продукти за бебета и малки деца на Plum Organics не съдържат глутенови съставки; актуализиран списък е на разположение на уебсайта на компанията. Дружеството, обаче, предупреждава: "Моля, обърнете внимание, че продуктите, които не съдържат глутенови съставки, все още могат да споделят процеси и оборудване с съставки и продукти, съдържащи глутен. може да гарантира спазването на нашите стандарти в тази област. "

Направете своя собствена храна за бебе без глутен

Ако искате да сте абсолютно сигурни в какво хранете бебето си, не е толкова трудно да направите домашна бебешка храна. Като бонус ще знаете, че е без глутен, защото идва от вашата собствена кухня без глутен!

Наслади се!