Палачинка Хранене факти и ползи за здравето

За някои хора нищо не е по-удовлетворяващо от сутрешното ястие на палачинки. Тази закуска с високи въглехидрати може да осигури достатъчно енергия, за да задоволи физическата активност. Но са палачинките здрави? Не винаги. Но, ако обичате да започнете деня си с пухкав стек, има начини да запазите палачинки и въглехидрати, за да можете да ги включите в балансирана диета.

Палачинка Хранене Факти

Палачинки с мазнини и сироп Хранителни факти
Сервиращ размер 2 торти (232 g)
На порция % Дневна стойност *
Калории 520
Калории от мазнините 126
Общо мазнини 14g 22%
Наситена мазнина 5.9g 29%
Полиненаситена мазнина 2g
Мононенаситена мазнина 5.3 гр
Холестерол 58 mg 19%
Натрий 1104 mg 46%
Калий 250.56 mg 7%
Въглехидрати 90.9g 30%
Диетични фибри 0g 0%
Захар 0g
Протеин 8.3 g
Витамин А 6% · Витамин С 6%
Калций 13% · Желязо 15%

* Въз основа на диета с 2000 калории

Палачинките с традиционни напитки като масло и сироп осигуряват значителни калории, мазнини и особено въглехидрати. Тъй като палачинките обикновено не осигуряват никакво влакно, ще консумирате 90 грама въглехидрати и 90 въглехидрати, когато се отдадете на това ястие.

Но вашите общи хранителни номера ще зависят от вашия размер. Номерата на етикета (показани) се отнасят само за една порция палачинки, които са само две средни палачинки. Много сърдечни ядетели консумират 3-4 средни палачинки и удвояват количеството масло и сироп.

Ако това звучи като вашата типична закуска на палачинка, ще консумирате над 1000 калории, когато се отдадете. И ако добавите бекон или наденица, номерът може да скочи нагоре.

Ако се интересувате само от броя на калориите с палачинка (без сироп или масло), може да зависи от това дали ги правите от нулата или дали купувате предварително опакована смес.

Единични данни за хранене с палачинка (според данните на USDA)

Как се смесват палачинките? Няма голямо разнообразие от марка до марка. И дори различни сортове предлагат подобно хранене на палачинки. Така че, ако изберете мътеница, пшеница или дори пълна комбинация от палачинки, вероятно ще консумирате сравними калории и хранителни вещества.

Една порция палачинка е една трета чаша, която прави приблизително четири 4-инчови палачинки.

Както е приготвено, палачинките от палачинка ще осигурят приблизително 250 калории, 8 грама мазнини, 8 грама протеин, 37 грама въглехидрати и 7 грама захар. Можете също така да очаквате да консумирате около 800 милиграма натрий на порция.

Какво за калории в вафли?

Често пъти, вафли тестото е подобно на палачинка тесто, така че храненето профил не драстично варира. Обикновено една 7-инчова вафла предлага 218 калории, 11 грама мазнини, 25 грама въглехидрати и 6 грама протеини, точно както при палачинките, специфичните номера ще зависят от размера и използваните съставки.Можете да направите вафли с къща сирене и ленено семе , например, за добавени протеини и фибри, за сутрешно лечение с около 340 калории всяка.

Палачинките са здрави?

Палачинките ще увеличат приема на въглехидрати за деня. Вашето тяло използва въглехидратите като основен източник на гориво, така че това хранително вещество е важно. Но повечето специалисти по хранене предполагат, че приемате ежедневните си въглехидрати от най-здравите източници. Палачинките обикновено не попадат в тази категория.

Палачинките и палачинките се правят обикновено от обогатено брашно. Обогатяваните храни са тези, които са добавили хранителни вещества по време на производствения процес. В повечето случаи хранителните вещества (като витамини и минерали) се отделят и след това някои от тях се добавят отново по време на обработката.

Така че обогатените храни са лоши за вас? Не е задължително, но когато ядете обогатени хлебни продукти, вие бързо се изменяте от диетични фибри и други хранителни вещества. Обогатеното брашно в палачинките заедно с добавената захар и сироп вероятно ще повиши бързо кръвната Ви захар и след това ще ви остави гладни малко след това.

Също така, ако купите смес от палачинки, може да получите доза транс-мазнини с храната си. Някои марки включват частично хидрогенирани масла (транс-мазнини). Здравните специалисти препоръчват да ограничите или напълно да избегнете храни с транс мазнини.

Здравословни начини за приготвяне на палачинки

Има ли начин да се направи по-здравословно хранене с палачинка? Разбира се! Ако включите обилна закуска на палачинки в седмичния план за хранене , опитайте се да следвате няколко интелигентни съвета, за да ги запазите по-ниско в захарта, по-ниско в мазнини и по-ниско в калории.

Здравословни рецепти за палачинки

Ако сте готови да експериментирате в кухнята и да опитате по-здравословни рецепти за палачинки, помислете за една от тези версии, за да задоволите всеки, който яде.

Не забравяйте, че един единствен, снизходен брънч или закуска не е вероятно да изкриви вашето здравословно хранене план. Но тъй като палачинки калории може да добавите бързо и палачинка хранене не е оптимално, това е храна, която може да искате да се ползват пестеливо. Опитайте се да добавите други хранителни закуски към вашия план за хранене, за да поддържате добро здраве и теглото си на път.